Страници

Запечен Камембер с елемент на романтика:)


Досега това сирене съм го опитвала или директно, в компанията на плодове, или панирано ето тук двата варианта: Паниран Камембер или Бри; Паниран Камембер в хрупкава панировка, или пък като добавка в сосове и ястия. За печене не ми е хрумвало, но на опаковката така беше снимано и то даже запечено в кутията, в която се продава. Така го приготвих и аз. И сега споделям по-скоро идея, отколкото рецепта. Та ако се чудите какво да го правите сиренцето, може да го запечете във фурната, чудно става, точно като фондю:))).
Отстраняват се всички хартиени опаковки и сиренето се оставя само в тази твърдата кутийка, която е от нещо като дърво, но нямам представа точно как се нарича този материал. Отгоре върху сиренето се прави разрез на хикс. Фурната се загрява на 180 градуса и сиренето се запича докато омекне. Поднася се с ядки, сладко или разни крекери и др.
Ако изключим и наденичката от снимката, направо тази публикация отива в раздел романтика, но пък на нас ни е романтично и с наденичката, така, че пак в тази категория ще я препратя:))).










9 коментара:

  1. Чудна почерпка! Заоблизвах се чак. :))
    А ако знаеш на такова сиренце, запечено в кутийка как му вървят едни нарови зрънца плюс ядките или боровинки с мед, направо ще литнеш към магазина да си купиш нова кутийка, Кате! ;) Честно, страхотна комбинация се получава!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз се присъединявам към Ирма- и с нара и с облизването : )
    Пробвала съм и с пресни боровинки и орехи, с боровинково сладко, с круши, мед и орехи.... Обожавам и суров и печен камамбер....

    ОтговорИзтриване
  3. Романтичните ти идеи са прекрасни, Кате,
    и влюбените банички, и нежния камамбер - разкошни.
    Поздрави за теб и благодаря за споделените рецепти.

    ОтговорИзтриване
  4. Истинска красота, Кате! Разтопеният камембер е повече от разкошен. Много ми харесва небрежният фон, някак си уютни са снимките ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз и без питие мога да се "примъкна" на масата. Разкош, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Катенце, много си романтична напоследък:), обичам камамбер:)

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда много вкусно и все така романтично да ви е, Кате! :)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Кате, това е идеалната вечеря за романтична и релаксираща вечер с любимия! :)

    ОтговорИзтриване