петък, 27 март 2015 г.

Браунис с шоколадови яйца


Браунис на фокус е днес, отново и не съвсем:). Отново, защото рецептата е класическа и не съвсем, защото си има нови дрешки - за Великден яйчица, естествено. Идеята е популярна в интернет, има много варианти, ако последвате линка може да си харесате доста:).
Аз ви представям моето изпълнение:




Продукти:
90 гр черен шоколад
90 гр краве масло
2 яйца
120 гр кафява захар
1 пакетче ванилена захар Др Йоткер
70 гр брашно
щипка сол

шоколадови яйца / с крем, вафлени - купих от "Билла"/


Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете квадратна или правоъгълна тава с олио и застелете хартия за печене на дъното. Моята тава е правоъгълна с размер: 26 x 17 см.
Ако използвате по-малка тава ще станат по-високи.



Нарежете шоколада на ситно и маслото на парченца.
Сложете ги в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Отстранете от котлона.
В купа разбийте яйцата със кафявата захар и ванилената захар. Разбивайте докато станат на гъст крем.
Добавете шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и разбърквайте с дървена лъжица.
Добавете пресятото със солта брашно на няколко пъти, като разбърквате с дървена лъжица и внимавате обема да не спада.
Изсипете сместа в тавата, подредете разрязаните на две шоколадови яйца и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
Ако сладкиша е по-висок, може да са необходими до 20 минути.
При всички случаи проверете след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади в тавата, след което извадете и нарежете на желаните форми.





10 коментара:

  1. А, с това изкушение вече съм напълно будна и веднага си взимам едно парче с кафето. Голяма прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз ще се облизвам само..диета :(((..идва лятото и няма как :)))
    Чудно изглежда!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Шоколад с много шоколад. как да не му се прииска на човек да си хапне и то няколко пъти:) Страхотен е, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно брауни :) и с тези яйчица е многооо красиво, Кате!
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох, много обичаааам, безумно шоколадов, изкусителка такава, с тези яйчица много ме заинтригува, сега ще ходя да ги търся! Прегръдка, много голяма!

    ОтговорИзтриване
  6. След лучника се подслаждам с парченце браунис и изчезвам че направо ме засрами :(
    И този сладкиш не съм го правила все още но те прегръщам виртуално :)

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусен изглежда този браунис, а и с толкова празнично настроение ме зареждаш с тези рецепти, Кате. Поздравления и хубав уикенд.

    ОтговорИзтриване
  8. За вкуса не се съмнявам, а вида е актуален, както винаги при теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусно и симпатично! Чудесно хрумване, Кате!

    ОтговорИзтриване
  10. Много красиво си аранжирала яйчицата около браунито! Харесва ми как си реализирала идеята и ако ми се хапва нещо шоколадово покрая Великден, ще знам къде да надникна ;)

    ОтговорИзтриване