Страници

Салата Литъл джем с чери домати и една хитринка за рязане на чери домати


Тази хитринка видях във Фейсбук, приложих я и аз естествено. Може да се използват и две дъски, вместо чинии, като при рязането отгоре върху чинията/дъската/ се притиска с ръка.
А салатата може да си я направите с всякаква друга подобна: маруля, айсберг, къдрава салата и т.н. Вместо кедрови ядки може да поръсите други ядки или тиквени и слънчогледови семки.





Продукти:
1 салата Литъл Джем
няколко чери домата
няколко кубчета мариновано в зехтин козе сирене
1 с.л. кедрови ядки
*домашни крутони



Приготвяне:
* Нарежете филийки хляб на кубчета. Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие и сложете кубчетата хляб да се запекат от всички страни. По желание може да добавяте различни подправки.
Накъсайте салатата и я поставете в купа. Добавете разрязаните на две чери домати. Поръсете с крутоните, сиренето и кедрови ядки. По желание може да поднесете салата със зехтин и балсамико или с млечен сос, приготвен от равни части майонеза, кисело мляко и чесън.




6 коментара:

  1. Ей, Кате, точно такива салатки обожавам! Последната снимка също не е за изпускане, но пък салатката по нищо не отстъпва. :)
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна изкусителна салатка! Красиви снимки!
    Хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Салатка, салатка, вкусна салатка, но за гарнитура ще си взема от онова вкусно шишче от последната снимка :)
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Тези лидълските марулки и ние много ги харесваме,Кате,страхотна салатка си приготвила,а и порцията в края хич не е за пренебрегване,мммм!Сега отивам да чета назад колко ли нещо съм изпуснала,а на теб изпращам прегръдка с пожелание за прекрасни,пролетни дни с много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  5. За мен пържолата, щом Ил взема шишчето :)
    Този вид марули и на нас много ни хареса, Кате :) Нежни и крехки са и листата. Ще пробвам тези дни и с доматчета като тази твоя апетитна салата да направя :)
    Поздрави на теб и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна салатка Кате,
    много, много подходяща за пролетния сезон.Прекрасно представена с чудесни снимки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване