понеделник, 18 май 2015 г.

Дреболйики по касапски


Една класическа рецепта от българската кухня, която може да се приготви и с други дреболийки, в тази рецепта са агнешки.



Продукти:
агнешки дреболийки: сърце, далак, бъбреци, черен и бял дроб, момици
няколко стръка пресен лук
1 чушка
1 глава лук
1 морков
1-2 домата
1 ч.ч. бульон
сол
черен и червен пипер
магданоз, девисил


Приготвяне:
Дреболийките се измиват и се сваряват в леко подсолена вода ( първата вода когато заври се изхвърля и се налива нова). Пресният лук се нарязва на филийки, старият на полумесеци, чушката на парченца, морковът на кръгчета. В тиган се загрява олио и се добавят зеленчуците. Готвят се до омекване. Добавят се нарязаните дреболийки, червеният пипер, разбърква се и се добавя нарязаният домат, черният пипер и бульона.


Когато ястието заври се добавят нарязаните магданоз и девисил, разбърква се и се прехвърля в тавичка да се запече в предварително загрята фурна на 190 градуса. Продуктите са сготвени предварително, така, че във фурната са достатъчни около 20 минути.



4 коментара:

  1. Прекрасна снимка, Кате и много апетитна!
    Нареждам се до онази виличка там, която се вижда в дъното :)
    Хубав ден и спорна нова седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно е, Кате!
    Филия топъл хляб и гледай какво става.
    Поздрави миличка!

    ОтговорИзтриване
  3. Направо ме разби с тази рецепта. Къде сега да търся дреболийки ? За девесил да не говорим. Изглежда страхотно и съм сигурна, че е и вкусно. А предложението на Аура е много логично,предполагам, че има предвид домашно правен хляб .

    ОтговорИзтриване
  4. чудна рецепта... а как обичам дблеболий... :)

    ОтговорИзтриване