Страници

Свински пържоли "Перфект - Нож и виличка"


Източник на рецептата: nojivilichka.wordpress.com, перфектни са пържолите, благодаря за рецептата! В оригиналната рецепта има постъпкови снимки. Благодаря на Инчето, че я сподели във Фейсбук, дотогава не бях попадала на тази рецепта.



Продукти:
4-5 бр. свински пържоли / врат или котлет, аз използвам вратни/
около 60 гр краве масло
сол
черен пипер

сос:
1/2 глава лук /използвам 1 глава шалот/
1 с.л. горчица
1 ч.ч. червено вино или Розе
магданоз


Приготвяне:
Фурната се загрява предварително на 200-220 градуса.
Пържолите се подсушават в домакинска кърпа. Посоляват се леко и се поръсват с черен пипер. В тиган по възможност с дебело дъно, или чугунен се поставя 1 ч.л. краве масло, когато се загрее се подреждат пържолите. Може да се работи на няколко пъти. Пържолите се поставят в тигана и се оставят така на средна степен да се запечатат, от всяка страна за по 3 минути. Не се пипат през това време, за да може да образуват хубава коричка.
Пържолите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и върху всяка се поставя по една малка бучка масло - колкото чаена лъжичка.
Поставят се в горещата фурна на най-високата скара и се пекат за още 10-15 минути.

За соса:
В същият тиган от пърженето се поставя 1 ч.л. краве масло и нарязаният на кръгчета шалот или на дребно обикновен лук. Готви се на средна степен, докато омекне, добавят се ситно нарязаните скилидки чесън, готви се 1-2 минути, добавя се горчицата, разбърква се и много внимателно / защото пръска и може да ви изгори!!!/ се налива виното. Най-добре отстранете тигана някъде надалеч от котлона и бавно налейте виното. Върнете на котлона, разбъркайте и оставете така на изключен котлон за 2-3 минути, да се изпари алкохола.
Пържолите се поднасят със соса и ситно нарязаният магданоз.


5 коментара:

  1. Чудесни са, Кате!
    Отдавна ги знам, а никога не съм ги правила!
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз като Дани :) ама и вие сте едни подстрекателки с Инчето :)
    Поздрави, бонбон и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Бързо и адски вкусно, несъмнено:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Захласнах се..... както наближава време за обяд...Разкошни са, Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, перфектни са.
    Снимката с лукчето е ...нямам думи...
    А пържолките са толкова апетитни!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване