Страници

Картофена крем супа със зеленчуци и синьо сирене


Вкъщи крем супите се харесват от децата, особено, когато преобладаващите зеленчуци са картофи. Може би ги асоцират с картофено пюре, а пък те много обичат.

Продукти:
около 1/2 кг картофи
1 морков
1 с.л. натурална Вегета
1 пакет императорски микс на Бондюел ( бланширани карфиол, моркови и броколи)
синьо сирене
200 гр сметана за готвене (може млечна или заквасена)

Приготвяне:

Картофите и морковът се почистват и измиват. Нарязват се на едро и се слагат в тенджерка с вряща съвсем леко посолена вода и вегетата. Варят се до омекване.
Изваждат се, пасират се заедно със сметаната. Сместа се разрежда с бульона от варените картофи до желаната гъстота. Аз добавих около 100 мл бульон.
Бланшираните зеленчуци се поставят в тиган със загрято масло и се готвят за около десетина минути, като се разбъркват от време на време.
Супата се поднася със задушените зеленчуци, натрошено синьо сирене и крутони. По желание може да се добави домашно приготвен чипс от други зеленчуци или запечено на тиган пилешко филе.

7 коментара:

  1. Ами и ако на мен ми поднесеш една подобна купичка и аз ще съм им почитателка. Разбирам дечицата ти, Кате! Много любвеобилна майка си - тази сутрин ти гледах снимките и толкова, толкова любов лъха от всяка една! Щастливи деца, че имат такава майка до себе си. Прегръдки и усмихнат и ведър уикенд.

    ОтговорИзтриване
  2. Разкош както винаги :) Не спирай да твориш!

    ОтговорИзтриване
  3. А вкъщи са един от малкото варианти да успея да предложа нещо, което по принцип бива подминавано. Пък така успешно скривам нещичко в креместата структура. :)
    Супичката ти е чудесна, Кате, особено със сиренцето!
    Поздрави сърдечни. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудна,чудна и пак чудна супа!Богато и цветно гарнирана,открадвам си и тази велика твоя идея,скъпа!Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз така "пробутвам" броколите, иначе населението се мръщи. А синьото сирене е почти задължителна "подправка" за броколи ! Поздравления !

    ОтговорИзтриване
  6. Супата изглежда вълшебна ... всички продукти любими Катенце :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ами, да, и пред мен да има такава вкусотия и аз бих я излапала на мига. И аз обичам много картофи, и на ястие, и на супа, и пържени. Чудесно предложение :)

    ОтговорИзтриване