неделя, 18 октомври 2015 г.

Свинско контрафиле със зеленчуци и вино на фурна


Есента вдъхновява, въпреки студа, дъжда, мрачното време... всичко е оцветено в приказни багри, в домовете е уютно и топло, а от кухнята се носят аромати на вкусни ястия. Е, днешното е поредното от тях и от бяло вече преминаваме на червено вино:).




Продукти:
4 бр свински пържоли ( контрафиле или др.)
100 мл червено вино Каберне Совиньон Менада
200 мл зеленчуков бульон
2 моркова
1 пащърнак
резен от глава целина
1 стрък праз лук, само бялата част
сол
черен пипер
зехтин


Приготвяне:
Пържолите се поръсват със сол и черен пипер. В тиган се загрява зехтина и пържолите се запечатват от двете страни. Добавят се едро нарязаните зеленчуци и се налива виното. Вари се няколко минути, докато соса остане наполовина. Налива се бульона. Ако бульона не е солен, може да се добави сол. Ястието се прехвърля в тава, заедно със соса, покрива се с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 50-60 минути.





7 коментара:

  1. Иха, много лесно и много ароматно ястие. Това за гости ще е супер подходящо. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. С удоволствие сядам на масата ти ,Бонбонче!
    Изглежда толкова апетитно!
    Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, разкошно е станало! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошни ароматни пържолки, Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно есенно ястие и прекрасни есенни цветове! Поздрави от сърце, Кате!

    ОтговорИзтриване
  6. Катенце, много често приготвям по подобен начин месце, но без зеленчуците.

    ОтговорИзтриване