понеделник, 26 октомври 2015 г.

Свински дроб с винен сос


За любителите на дроб по селски, предлагам нещо подобно, но с леки изменения и допълнения:), с цветовете на есента разбира се.




Продукти:
около 400-500 гр св. черен дроб
1 голяма глава лук
2-3 цветни чушки
2 скилидки чесън
100 мл доматен сок от консерва
100 мл вода
50 мл червено вино Каберне Совиньон Менада
зехтин
сол
черен пипер
чубрица


Приготвяне:
Дробът се нарязва на едри парчета. Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на лентички / ивички, полумесеци/.
Зехтинът се загрява в малка тенджерка и дробът се запечатва от всички страни в него. Добавят се зеленчуците. Готвят се до омекване. Поръсват се със сол, чубрица и черен пипер, налива се виното и ястието се готви за няколко минути на средна степен, докато течността намалее наполовина. Добавя се доматеният сок и водата, тенджерката се похлупва и ястието се вари на средна степен до готовност ( 10-15 минути са достатъчни:).



4 коментара:

  1. Кате, аз дроб не ям, но пък виж половинката много обича, така че ще се доверя на твоята рецепта за да го изненадам :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох Кате, много го харесвам така сготвен и аз :) но моите човеци упорито му се дърпат. Взех си вилицата и се нареждам тук :)

    ОтговорИзтриване
  3. Уникално поднесен, не се и съмнявам, че е вкусен, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Бонбон, и в по-западните държави ли продават Менада:)?
    Хайде готви по-често, разхождай ни, нещо ми се губиш. прегърни се

    ОтговорИзтриване