четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Брюкселско зеле с карфиол и сметана на фурна


Още в блога:Рецепти с брюкселско зеле
Подобни рецепти: Запеканка Бондюел, Зеленчуци с оризова сметана, Зеленчуци с Бешамел, Броколи със сирена






Продукти:
300-400 гр Брюкселско зеле
300-400 гр карфиол
300 мл течна сметана за готвене




Брюкселското зеле се почиства от външните листенца и зелките се разрязват на две.
Карфиолът се нарязва на розички.
В тенджера се налива вода, добавя се 1 ч.л. сол и когато заври се добавят зеленчуците. Варят се до готовност( за около 20 минути, при мен).
Изваждат се и се отцеждат. Тавичка се намазва със зехтин и в нея се изсипват зеленчуците.
Върху тях се излива сметаната.
Ястието се пече в загрята фурна до златиста коричка:).


* В сосът на ястието могат да се добавят различни сирена, кашкавали.
Зеленчуците могат да бъдат и други.
Количествата са ориентировъчни, може да се използва повече сметана, в зависимост колко сос искате да получите.

6 коментара:

  1. Изглежда страхотно, Катенце! Ще посегна обаче към филийките, защото тези зеленчуци нещо не ги долюбвам, а явно и те мен:)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    и брюкселското зеле, и карфиолът са много вкусни, когато са правилно приготвени.Вярвам ,че и това ястие се е получило прекрасно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Muy rico me gustan las bruselas y coliflor,super sabroso,abrazos

    ОтговорИзтриване
  4. Приказна гозба, придърпвам си една чинийка! Много харесвам малките зелки! Усмихнат и спокоен петък, Кате!

    ОтговорИзтриване
  5. Да си здрава и щастлива! Вдъхновението, таланта и всичко останало си имаш - пожелавам ти винаги да са в изобилие. ♡

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пожеланията са за именния ден, Катенце. Не знам как прескочих предната публикация, именно там исках да честитя. ;)
      Не мога да не отбележа, че ще се възползвам от рецептата. :)

      Изтриване