събота, 28 февруари 2015 г.

Честит рожден ден, ♥ ℒℴѵℯ ♥!


Честит рожден ден! ♥♥♥ Да си жив и здрав, щастлив, късмет и успехи да са винаги с теб, да ти се сбъдват мечтите и желанията и най-вече да си все така прекрасен човек! Обичаме те!





Прочетете Цялата Статия...

петък, 27 февруари 2015 г.

Свински ребърца с портокали и мед


Рецептата е адаптирана от тук: recepti.rozali.com, благодаря! Много вкусни се получиха, мисля следващият път да пробвам с пилешки крилца.





Продукти:
около 1/2 кг свински ребърца
2 портокала
2 с.л. мед
3-4 скилидки чесън
1/4 ч.л. пресен настърган джинджифил
сол
черен пипер
олио



Приготвяне:
Изцедете сока от портокалите и към него добавете меда. Разбъркайте добре и мариновайте ребърцата за около 1 час.
Налейте малко олио в тава и подредете ребърцата, налейте и маринатата, посолете и подправете с черен пипер, добавете пресованият чесън и джинджифила, разбъркайте. По желание добавете и резени портокали.
Изпечете във фурна на 200 градуса до готовност.

Добавям тук и едни крилца, по същата рецепта, но без джинджифил:)




И едни агнешки ребърца, от Китайското ни меню тук.



Прочетете Цялата Статия...

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Чия с манго и банан


Тъй като вече споделих класическият чия пудинг, днешното ми предложение е, е да го разнообразим с манго и банан.  Тази комбинация е много популярна, но плодовете може да са други, разбира се.

Продукти:
1 ч.ч. прясно мляко по избор / ядково или друго/ получава се и с краве
1 ч.ч. пюре от Манго/пасирано манго/
1/2 ч.ч. чия семенца
банан, нарязан на кръгчета
2 ч.л. кафява захар или на вкус



Приготвяне:
Накиснете чията в млякото и захарта.
Разбъркайте добре и оставете така да престоят за около 15 минути.

Чията започва да набъбва. Разбъркайте отново и приберете купата в хладилник. Оставете да престои между 4 и 8 часа в хладилника.
Готовият вече пудинг разпределете в две чашки, като редувате пудинг и пюре от манго. Отгоре добавете кръгчета банан. По желание полейте с мед.

Прочетете Цялата Статия...

сряда, 25 февруари 2015 г.

Американско парти с "Лидл"


Пак ще пътуваме кулинарно:) и отново "виновни" за това са "Лидл" и тяхната нова тематична седмица. Цялата подготовка на партито не ми отне повече време, отколкото пазаруването:). Рецепти няма, всичко е записано на опаковката на продуктите. Споделям като идея. Благодаря ви, "Лидл", за поредната кулинарна разходка по света!

















Продуктите, които използвах са закупени от "Лидл" - американска седмица:



Прочетете Цялата Статия...

понеделник, 23 февруари 2015 г.

Урамаки с пилешко месо


Като почитатели на сушито вкъщи нямаше как да пропуснем и един по-различен вариант с пилешко месо. Да ви кажа на големият ми син, това много му хареса. Аз също съм на мнение, че е много вкусно, а пък за хора, които за пръв път пробват суши, направо си е за предпочитане. Така със сигурност ще се влюбят в този вид храна:). Продуктите подлежат на промяна, просто аз направих избор за съчетание с Филаделфия и авокадо - любима ми е тази комбинация.



Продукти:
пилешко филе
1 пакет фикс за хрупкави пилешки филенца Маги / или хрупкава панировка по ваш избор/
*сварен и овкусен ориз за суши
авокадо
Филаделфия

сусам



Приготвяне:
*Задължително е използването на специален ориз за суши, той е по-лепкав и различен от останалите. Продава се на много места в магазинната мрежа. Аз го купувам от Кауфланд или Метро. Там може да намерите и листа нори и други азиатски продукти.
Измийте няколко пъти ориза и го отцедете. Сварете ориза по указанията на опаковката. За моят ориз: 1 ч.ч. ориз с 2 ч.ч. вода и малко сол се поставят в тенджера с капак и се сваряват за 15 мин. на ниска степен на котлона, със затворен капак. Ориза се отстранява от котлона и се оставя в тенджерата с капак да престои 10 минути.
Овкусява се по следният начин:
Смесват се: 2 с.л. оризов оцет Кикоман с 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол.
Напръсква се тази смес върху ориза и се разбърква с дървена лъжица.
След като имате готов ориз за суши може да пристъпите към оформянето.


Пригответе филенцата според указанията на опаковката. Може да панирате и пилешки филенца в корнфлейкс, или друга хрупкава панировка, важното е да са нарязани на жулиени / тънки пръчици.

Разстила се лист нори и се покрива по цялата повърхност с ориз.
Върху ориза се разстила фолио/ прозрачно / и с негова помощ се обръща, така, че ориза да остане от долу.
Върху кората се подрежда избраната плънка и се навива на руло. Внимавайте, да не завиете и фолиото:).
Готовото руло може да се поръси отвсякъде със запечен сусам, като се притискат леко зрънцата, да прилепнат добре.
Нарязва се на филийки/ кръгчета.

Освен суши с пилешко направих и любимите ни рулца с авокадо, сьомга и филаделфия. Още суши варианти може да видите тук.




Прочетете Цялата Статия...

събота, 21 февруари 2015 г.

Запечен Камембер с елемент на романтика:)


Досега това сирене съм го опитвала или директно, в компанията на плодове, или панирано ето тук двата варианта: Паниран Камембер или Бри; Паниран Камембер в хрупкава панировка, или пък като добавка в сосове и ястия. За печене не ми е хрумвало, но на опаковката така беше снимано и то даже запечено в кутията, в която се продава. Така го приготвих и аз. И сега споделям по-скоро идея, отколкото рецепта. Та ако се чудите какво да го правите сиренцето, може да го запечете във фурната, чудно става, точно като фондю:))).
Отстраняват се всички хартиени опаковки и сиренето се оставя само в тази твърдата кутийка, която е от нещо като дърво, но нямам представа точно как се нарича този материал. Отгоре върху сиренето се прави разрез на хикс. Фурната се загрява на 180 градуса и сиренето се запича докато омекне. Поднася се с ядки, сладко или разни крекери и др.
Ако изключим и наденичката от снимката, направо тази публикация отива в раздел романтика, но пък на нас ни е романтично и с наденичката, така, че пак в тази категория ще я препратя:))).










Прочетете Цялата Статия...

Maria Trost, Graz


























Прочетете Цялата Статия...