вторник, 19 януари 2016 г.

Класическа бисквитена торта - базова рецепта


Каквито и десерти да опитваме, от време на време се връщаме към класическата бисквитена торта. И въпреки, че почти никога не е една и съща, все пак си има нещо като базова рецепта:). От там нататък импровизации безброй - различни бисквити, различни кремове и нишестета, включване на течен шоколад, нескуик, плодове, декорации от семпли до елегантни и т.н. В тази рецепта включих и банан, но в класическата няма.





Продукти:
2 пакета бисквити Закуска / или други, важното е да са квадратни или правоъгълни/
прясно мляко за потапяне на бисквитите / може да се добави нескуик, или пък да се използва сок/
1 банан / по желание/
1 пакет нишесте ванилия или пудинг с варене ванилия на Др. Йоткер / може да се направи домашен ванилов крем, или нишесте, или да се използват други кремове/
500 мл прясно мляко, за пудинга
50 гр захар, за пудинга
какао, за поръсване на тортата / шоколадови пръчици, смлени орехи, или друга декорация по избор/

Приготвяне:
Пудинга се приготвя според указанията на опаковката.
Бисквитите се потапят в прясното мляко и се подреждат на дъното на квадратна или правоъгълна тава на 1 ред една до друга. Върху тях се нанася крем. Банана се нарязва на кръгчета и се подрежда върху крема. Подреждат се втори ред бисквити и отново крем и така докато свършат продуктите:).
На финал се завършва с крем, поръсва се какао и тортата се прибира в хладилник за няколко часа.
* Ако тавата е по-малка, съответно тортата ще е по-висока, и ако тавата е по-голяма - тортата ще е по-ниска:).



4 коментара:

  1. Обична и желана и на бедната трапеза и на изобилстващата:)!С този банан ме превзе напълно,Кате!

    ОтговорИзтриване