петък, 29 януари 2016 г.

Супа с боб Черно око


Този дребен боб прилича на вид на класически боб, но пък всъщност на вкус се доближава повече до лещата и боб мунг. Затова и рецептата, която приготвих с него е именно тази.



Продукти:
1 ч.ч. боб черно око
1 литър вода
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 с.л. кетчуп
сол
зехтин
2 скилидки чесън



Приготвяне:
Бобът се измива и отцежда.
Лука и чушката се нарязват на ситно, моркова се остъргва и също се нарязва на ситно.
В тенджера се загрява зехтина и зеленчуците се изсипват в нея.
Разбъркват се и се налива малко вода - около 50 мл. Похлупва се и зеленчуците се оставят да се задушат до омекване, на средна степен на котлона.
Добавя се кетчупа и се разбърква.
След 2-3 минути се добавя и боба, разбърква се, налива се водата и се похлупва. Вари се до готовност.
Добавят се солта и пресованият чесън.
Супата се разбърква и се оставя на котлона за няколко минути.




4 коментара:

  1. Пъхам му едно кюфте и си хапвам вкусно вкусно :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    и варен, и кълнове - този боб е много вкусен.Малко по - скъп е, но си заслужава.Изпробвах го и аз.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Майка ми гледа такъв в градината. След като последно ми донесе от него пълен трилитров буркан все още размятам остатъчните 1-2 порции, но наистина е много хубав, а при теб както винаги любовта е във всичките си форми!

    ОтговорИзтриване
  4. Катенце, едно сърце и от мен получаваш веднага:))
    Права си, че това си е боболеща:), макар аз да предпочитам повече вкуса на боба, но за разнообразие може.

    ОтговорИзтриване