вторник, 19 януари 2016 г.

Браунис с филирани бадеми


Още един вариант на любимият ни сладкиш:)


Продукти:
90 гр черен шоколад
90 гр краве масло

2 яйца
120 гр кафява захар / използвах мусковадо/
1 пакетче ванилена захар Др Йоткер

70 гр брашно
щипка сол
2 с.л. филирани бадеми


Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете квадратна или правоъгълна тава с олио и застелете хартия за печене на дъното. Моята тава е правоъгълна с размер: 26 x 17 см.
Ако използвате по-малка тава ще станат по-високи.

Нарежете шоколада на ситно и маслото на парченца.
Сложете ги в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Отстранете от котлона.

В купа разбийте яйцата със кафявата захар и ванилената захар. Разбивайте докато станат на гъст крем.
Добавете шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и разбърквайте с дървена лъжица.
Добавете пресятото със солта брашно на няколко пъти, като разбърквате с дървена лъжица и внимавате обема да не спада.

Изсипете сместа в тавата, поръсете филирани бадеми отгоре и изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна. Времето за печене е между 10 и 20 мин., при всички случаи проверете след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов. Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади в тавата, след което извадете и нарежете на желаните форми.



5 коментара:

  1. Любим, любим, любим:) Страхотен и при теб, Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    чудни десерти си сътворила.Бисквитена торта не помня вече откога не съм правила, но твоята с банан е чудесна.И другите два десерта са чудесни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни десерти ни предлагаш, Бонбон!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Най-най-най-любимия десерт! Сигурна съм, че и в комбинация с бадеми ще е страхотен :)
    Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  5. Черпя си се без покана даже.

    ОтговорИзтриване