четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Талятали с цветен карфиол и авокадово олио


Мнението ми за добрата паста е, че трябва да се включва в рецепти, в които да се усеща нейният вкус, а не да преобладава сосът например. Бих могла да я консумирам само със зехтин. Разбира се към нея могат да се добавят и други продукти, които да предадат и един малко по-различен вид на ястието. Имам няколко такива рецепти в блога,които може да разгледате тук.




На скоро попаднах на едни много интересни мини карфиолчета, толкова цветни и красиви. Естествено и тях ми се искаше да приготвя така, че да наблегна на техният вид и цвят. Други рецепти от семейство карфиолови, може да видите тук:).
Повече за цветните карфиолчета може да прочетете тук.



И на финал овкусих цялото това съвършенство с Авокадово олио и малко сол.


Рецептата е точно такава - семпла, но същевременно атрактивна и вкусна.



Продукти, за 2 порции:
4 "кълбета" Талятели / на "Билла"
2 бр мини цветни карфиолчета
по 1 с.л. авокадово олио на порция, от "Фармхопинг"
3-4 с.л. авокадово олио за печене на карфиола
сол на вкус


Приготвяне:
Карфиолите се измиват и накъсват на розички. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и се поливат с авокадово олио, посоляват се леко и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20 минути.
Талятелите се сваряват според указанията на опаковката, измиват се и се отцеждат. Разбъркват се с авокадово олио и се разпределят в чинии.
Към всяка порция се добавят розички карфиол.




11 коментара:

  1. Цветна приказка, нали знаеш това ми е слабостта! Много ти е хубава пастата, за снимките - то е ясно! :) Само където тук едва ли ще намеря от тези същите..

    Скоро обаче започвам много силно да експериментирам с прясна паста, като в момента си набавям нужните брашна - Stay tuned!

    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стамен, цветен карфиол има в Билла, ама цената му е мноого солена:)

      Изтриване
  2. Кате, винаги огромна красота и вкус се крият в семплите неща! Прелестна цветна и ароматна публикация!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,
    винаги ни представяш нещо интересно и несъмнено вкусно.Тези карфиолчета са някакви хибридни зеленчуци, сигурно.Не съм ги виждала в търговската мрежа в България.Аз проучвам различните видове листна цикория и съм изненадана колко много хибриди вече има.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. От Италия заобичах и сега за мен е най-вкусно, когато пастата не се дави в сос, а изпъква в ястието.
    Прекрасно предложение, а тези карфиолчета са безкрайно сладурски! Веднага ми се прииска да си намеря и тук отнякъде и да пробвам.
    Сърдезни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Еха,ама много сладурести са тези малчовци и какви красиви цветове имат,браво,Кате,чудесна находка и още по-чудесно приложение,мила!Силни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, страхотни са!Обичам такива цветни чинийки!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересно се е получило с този цветен карфиол!С удоволствие бих го опитала:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Каква дъга < ККате. А такива карфиолчета сефте виждам:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Не знаех, че има такива карфиолчета! Дано и аз попадна на тях.

    ОтговорИзтриване
  10. Кате, аз не си падам по пастата, особено постна:), а пък и ако я хапвам, предпочитам да е с много сос, но не мога да отрека красиво поднесената чиния при теб!

    ОтговорИзтриване