петък, 26 февруари 2016 г.

Ретро сладкиш с праскови от компот




Продукти:
5 яйца
1 ч.ч. захар
17-20 пълни с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 прахче ванилия / може и 1 пакет ванилена захар/

краве масло за намазване на тавичката
1 голям компот от праскови/кайсии/


Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер на крем. Към тях се добавя по малко от пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Сместа става гъста кексова.
Кръгла тава с диаметър см се намазва с кравето масло и върху дъното се подреждат прасковите от компота. Отгоре се изсипва внимателно сместа, заглажда се и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, без вентилатор до готовност.
Сладкиша се изважда и след малко се обръща в тортена чиния. Като се охлади се сиропира със сока от компота. Ако сокът е малко, може да се направи сироп от захар и вода.



11 коментара:

  1. Кате,
    сестра ми често прави подобен сладкиш.Много бърз и лесен е, а и ефектен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Много харесвам такива вкусотийки, Кате! Прекрасен е, лесен и бърз! Усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Любим десерт! Най - най - най - любим! Правя го често с компот от кайсии и то домашни.
    Усмихнат ден и прекрасен уикенд, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Ретро , ретро сладкиш, но е уникално вкусен, Кате. Такива десерти не трябва да стоят в забвение.
    Поздрави и усмивки, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ретро, ама вкусен и не забравим :)
    Така изкусително представен от теб ... да ти се прииска да го направиш на мига ;)
    Поздрав с прегръдка Катенце!

    ОтговорИзтриване
  6. this cake looks so yummie! do you have the recipe in english?

    x
    dahi

    ОтговорИзтриване
  7. Толкова често го правехме! Ами вкусен си и това е!
    Прегръдка, Кате!

    ОтговорИзтриване
  8. Ретро-ретро, ама вкусно и незабравимо ретро :) Всеки път с чудесен резултат и любим на всички!
    Ще се прави, няма начин.., толкова ми трябва :) Благодаря ти, Кате, за изкусителното напомняне!

    ОтговорИзтриване
  9. Имам у дома един господин,дето над сто други десерта съм му правила,обаче той си знае само този-обърнатия!От детските си години го е залюбил,нали се правеше във всяка къща и е явно любов за цял живот.Страхотен и много пухкав е твоят,мила,открадвам ти едно голямо парче за половинката!

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесен десерт, такава пухкавост - направо като облаче е! :)
    Прегръдки, Кате и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Se ve muy hermoso,esponjoso y exquisito me gusta,abrazos

    ОтговорИзтриване