петък, 5 февруари 2016 г.

Печени зеленчуци с меден дресинг



Продукти:
1 артишок
няколко моркова
1 глава броколи
1 глава чесън
2-3 с.л. олио от авокадо
сол

дресинг:
1 ч.л. мед от летни билки, от "Фармхопинг" и "Медената къща"
1 с.л. олио от авокадо от "Фармхопинг" и "Александрия"
1 ч.л. оризов оцет Кикоман


Приготвяне:
Дръжката на артишока се изрязва, а цветът се почиства от старите и твърди листа и се нарязва на парченца. Поръсва се с лимонов сок, за да не потъмнява.
Броколите се измиват и накъсват на розички.
Морковите се остъргват, ако са малки се оставят цели, ако са по-големи, може да се разполовят по дължина.
Чесъна се разрязва на две, не се бели.
Зеленчуците се подреждат върху тава с хартия за печене. Поливат се с олио от авокадо и се посоляват.
Пекат се във фурна на 180-190 градуса до готовност (за около 30-40 минути). Изваждат се, поливат се с дресинга, разбъркват се и се връщат във фурната за още около 5 минути.




6 коментара:

  1. Кате,
    чудни са зеленчуците.Прекрасно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. А така. Идеално за гарнитурка, че няма да ми мине номера да храня четириглавата ламя с това;) Мерси, бонбон!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са станали, Кате! А дресингът е един път!

    ОтговорИзтриване
  4. Звучи вкусно, Кате! Не съм пекла още с авокаводото олио, засега само в салатки го ръся :)

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда много вкусно, тъкмо ми даваш идейка за едни зеленчуци, Кате, благодаря! Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  6. Ном ном ном... любими зеленчуци приготвени по любим начин! Прелест!

    ОтговорИзтриване