вторник, 29 март 2016 г.

Къдравите картофки на Тилия


Много интересна комбинация от картофки, чесън и оцет. Вкусът ни допадна и записвам рецептата, защото наистина е много подходяща за гарнитура, пък и за самостоятелно хапване:). Инче, благодаря ти!
Източник на рецептата: Да готвим с Тилия




Продукти
5-6 едри картофа
няколко скилидки чесън
2 с.л. винен оцет
1 с.л. нарязан пресен копър
сол
около 50 мл олио

Приготвяне:
Картофите се белят, измиват и нарязват с къдрав нож.
Посоляват се и се поливат с олиото и се разбъркват. Прехвърлят се в тавичка и се разпределят равномерно, по възможност на един ред.
Тавичката се покрива с алуминиево фолио и картофите се пекат в предварително загрята фурна, докато омекнат( за около 20 минути), след което фолиото се отстранява и те се запичат.
Чесъна се пресова и се смесва със солта, оцета и копъра. Сместа се поръсва върху изпечените картофи, покриват се с фолио и те се връщат във изключената вече фурна за десетина минути. Целта е да престоят на топло и вкусовете и ароматите да се съчетаят.

Аз ги поднесох като гарнитура към шницел в хрупкава панировка.



1 коментар:

  1. Кате,
    чудесни стават картофките по този начин.Аз ги правя с лимонов сок вместо оцет и много малко вода при запичането, а мазнината я поставям накрая.И стават много вкусни с чесън и копър.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване