сряда, 6 април 2016 г.

Печен ароматен сладък картоф с хрян


Друг вариант за приготвяне на сладки картофи - пържени на фурна и пюре.

Продукти:
Сладки картофи (може и 1, зависи от големината:))
краве масло, по 1-2 ч.л. за всеки картоф
канела
черен пипер
прясно настърган хрян
звездовиден анасон
за сервиране: песто от тиквени семки с чили

Приготвяне:
Сладките картофи се измиват и подсушават. Всеки се завива в алуминиево фолио, поставят се в тавичка и се пекат на 190 градуса до омекване(до готовност).
Изваждат се, внимателно се развива фолиото (внимава се, защото са много горещи) и се цепват с нож. Върху всеки се поставя масло, поръсват се с черен пипер, канела и настърган хрян. Поставя се и се звездовидният анасон. Чудесно се съчетават с лютиво песто.





3 коментара:

  1. М,м, м Кате много вкусно и впечатляващо предложение.И много прекрасни снимки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Суперско изглежда! Много не обичам хрян, но често си пека батати и все по този начин, с някакви поръски, с масло, сирене - надупчвам с вилицата и хвърлям отгоре нещо според настроението.
    Приятна вечер, поздрави! (:

    ОтговорИзтриване