петък, 29 април 2016 г.

Агнешки дреболии в було


Рецептата е от българската кухня. Общо взето технологията за направа е тази. Към дреболийките могат да се добавят още зеленчуци и различни подправки.

Продукти:
1 купа сварени и нарязани на кубчета агнешки дреболийки: дроб, сърце, бъбреци
1 бр було
сол,черен пипер, джоджен, червен пипер, чубрица
1 глава лук
1/2 чушка
2-3 с.л. олио

В тиган се загрява олиото и се добавя нарязаният на полумесеци лук, и нарязаната на ситно чушка. Когато лукът омекне се добавят сварените дреболийки и се запържват за още няколко минути. Посолявата се и се добавят подправките.
Булото се разстила и в средата му се изсипват дреболиите. Завиват се краищата и се обръща, те да са отдолу. Получената "бохча" се намазва с мазнината от пърженото и се запича в предварително загрята фурна на 190 градуса, до зачервяване.





Няма коментари:

Публикуване на коментар