четвъртък, 12 май 2016 г.

Време за скара:)


Всичко в тази публикация е сготвено, снимано и изядено още през 2011 година:), някои от рецептите съм споделяла в блога. Обаче пък за всички фенове на този вид хранене, а и най-вече заради мое собствено удобство споделям идеите и рецептите заедно тук. Още повече, че реших да направя отделен етикет в блога за този вид храна, тъй като идва сезонът и ни предстоят много такива менюта.



Мястото е един уютен селски двор, с екзотична растителност и гостоприемни стопани:). Кухнята е на открито:)


Свинско бонфиле - без подправки, без сол, абсолютно натюр, пече се цяло, от всички страни. След изпичане се посолява.



Скариди в прошуто: Скаридите се белят и мариноват в зехтин. Около всяка скарида се завива лентичка прошуто. Нанизват се на шиш и се пекат на загрята плоча, скара и т.н.


Пърленки: от тесто се оформят тънки пити пърленки и се пекат на загрята плоча.


Всичко това върви със салати от слънчеви зеленчуци:)


Част от ястията бе и този пълнен заек с ориз, по тази рецепта, но изпечен в домашна пещ.


5 коментара:

  1. Малееееееееееее..глътнах си азбуката!!! На плоча месото става невероятно вкусно. Всичко много ми харесва! Чудесно меню, невероятни снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. Лелее! Невероятно е всичко.
    Но заекът... Мммм! Чудо!

    ОтговорИзтриване
  3. Лелее! Невероятно е всичко.
    Но заекът... Мммм! Чудо!

    ОтговорИзтриване
  4. На зверска диета съм , Кате! Ако продължаваш с такива ястия, ще получа инфаркт, сматам:)

    ОтговорИзтриване
  5. Кате,
    настъпва времето за скара и е чудесно,че предлагаш подобни рецепти.Разкош за всички почитатели на пикник и скара.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване