сряда, 4 май 2016 г.

Гъбен сос за пържоли, базова рецепта


Този сос съм правила и с кисели краставички вместо с гъби, а към самият сос може да се добавя топено сирене, бульона може да се заменя с равни количества вино и бульон. Подправките може да са други, гъбите пресни или от консерва и т.н. Подходящ е за месо и риба.


Продукти:
1 ч.ч. гъби от консерва или почистени и измити гъби
2 с.л. олио
3 равни с.л. брашно
2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон (използвам Маги зеленчуков)
1 скилидка чесън
черен пипер



Приготвяне:
Ако гъбите са големи се нарязват.
В касерола или дълбок тиган се загрява олиото и се добавят гъбите със скилидката чесън.
Пържат се до готовност.
Събират се в единият край на тигана, а в другият край се изсипва брашното и се запича за няколко минути. Разбърква се с гъбите и се налива бульонa, добавя се черният пипер и се разбърква. Вари се на котлона за няколко минути докато се сгъсти, като е разбърква.




2 коментара:

  1. Обожавам такъв сос. И аз правя подобен.Става невероятен на вкус. Уникално апетитни снимки :)
    Поздрави и прегръдки от летния Баку :)

    ОтговорИзтриване
  2. Looks delicious! I love all kind of mushrooms.
    Have a nice day!

    ОтговорИзтриване