събота, 14 май 2016 г.

Плато с пържени зеленчуци и риба


Платото е подходящо за парти, за обяд или вечеря, а гарнитурата може да се комбинира освен с риба и с друг вид меса.


Продукти:
тиквичка
чушка
лук
морков
филе от бяла риба без кости
царевично брашно (използвам Алнатура)
картофи
сол
черен пипер
олио(зехтин)


Приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета, овкусяват се с лук, олио(зехтин), сол и черен пипер.
Рибното филе се нарязва по диагонал на парчета с ширина около 1-2 см и се осолява.
Морковите се остъргват и нарязват на филийки по дължина, след което на пръчици.
Чушката се реже на едро.
Тиквичките се режат на две по дължина, след което се нарязват на филийки, след това на пръчици.
Лукът се нарязва на средни кубчета.

Зеленчуците и рибата (без чушките) се овалват поотделно в царевичното брашно.
За лукът: кубчетата се поставят в плик, добавя се царевичното брашно и всичко се раздрусва:). Излишното брашно се отстранява.
В тиган се загрява олио, в което се изпържват първо зеленчуците, след което рибата. Оставят се върху хартия за да се отцедят от мазнината.
Лукът се изважда с решетъчна лъжица и също се отцежда върху хартия. Зеленчуците се посоляват.






3 коментара:

  1. Кате прекрасно предложение за почивните дни.Аз по принцип избягвам пърженето, но когато е по - кратко не е толкова вредно да се използват и пържени продукти.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно плато, Катенце! И аз се старая да избягвам пърженето, но е толкова вкусно ;) Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Риба обожавам, а поднесена така няма да й устоя! Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване