петък, 20 май 2016 г.

Малките тайни на Maggi и добрите идеи за дома на English Home

Преди време от Еnglish Home и Maggi ме изненадаха приятно, с великолепен подарък от съд за печене и продукти за готвене. За Еnglish Home мога само да кажа, че с удоволствие бих напълнила дома си с техните красоти:). Продуктите на Маги използвам веднъж седмично, тъй като пестят време, а и са вкусни. Освен това позволяват импровизации, като например гъбената супа чудесно се въплъщава в ролята на гъбен сос за пържоли:).
Благодаря ви Еnglish Home и Maggi !



За съжаление в момента тази кокетна тавичка не е при мен, но много скоро ще ѝ се порадвам, а с какви вкусотии ще я напълня, ще споделя разбира се и с вас:).
Продуктите на Маги не са непознати за мен, както казах, поне веднъж седмично ги използвам.
Сред най- често употребяваните вкъщи са: Супа топчета, пилешка и зеленчукова, чашка супа пилешка с крутони, макарони болонезе и спагети болонезе, фиксове за пържени кюфтета, винен кебап, хрупкави хапки с чеснов сос, фикс за сочни ребърца, кавърма, картофено пюре, бульони и т.н. Не съм снимала всичките, но ето и някои от тях, като освен по класическият начин ги приготвям и като импровизирам.

Картофи с бекон с Маги фикс за сочни ребърца
Приготвени са според указанията на опаковката. Обаче! Не са ребърца, а бекон и не само, а с картофи:). Приготвяла съм и крилца с този фикс, вкусни са:).



Продукти:
½ кг бекон
½ кг картофи
1 Маги фикс за сочни ребърца

Приготвяне:
Картофите се белят и нарязват на едро. Беконът се нарязва на филийки. Към тях се добавя съдържанието с подправката на пакета Маги и се разбъркват добре.
Плика от опаковката се изважда и в него се поставят овкусените бекон и картофи. Затваря се с приложената връзка.
Плика с продуктите се поставя в тава и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 60 минути.


Пържоли с гъбен сос



В оригинал рецептата е със свинско месо, но аз го замених с пилешко.
Продукти:
400 гр пилешко филе
1 пакет Маги малки тайни пържоли в гъбен сос
200 мл сметана за готвене
200 мл вода
2-3 с.л. олио
сварени броколи за гарнитура

Приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на флейки.
Съдържанието на пакетчето Маги се разбърква заедно със сметаната и водата. Оставя се да престои 2 минути.
Месото се подрежда в намаслена тава и се залива с готовият фикс.
Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Поднася се с варени броколи.

Месо със зеленчуци в Маги сметанов сос
микс от меса с фикса на Маги за пиле с гъбен сос.Направих го като следвах инструкциите от опаковката, но гъби не съм слагала, а добавих чушки и лук; месото е пилешко и свинско.

Продукти:
250 гр пилешко месо
250 гр свинско месо
1 червена чушка
1 глава лук
1 Маги фикс за Пиле с гъби в сметанов сос

Приготвяне:
Двата вида месо се нарязват на кубчета.
Запържват се до леко златисто в нагорещена мазнина.
Чушката и лукът се нарязват на дребно и се добавят към месото. Готвят се до омекване на лука, като се разбъркват.
Съдържанието на пакетчето Маги се смесва с 700 мл вода и се добавя към месото. Вари се 25 минути на среден огън.




Маги хрупкави хапки с чеснов сос
Понякога заменям филетата с крилца, стават чудни.


Ето тук същите филенца в суши:




Маги гъби със сметанов сос, по видеото на Сандра, но
Продуктите ми са само: гъби, стар лук, добавих скилидка чесън, сметана, бульонът е зеленчуков, черен пипер и течна готварска сметана. Копъра го поръсих при поднасянето. Гарнирах с броколи.


Продукти:
700 гр гъби
1 глава стар лук
скилидка чесън
1 кубче зеленчуков бульон Маги
50 гр масло
черен пипер
200 мл течна готварска сметана
пресен копър
сварени броколи за гарнитура

Приготвяне:
Гъбите се измиват и нарязват на филийки.
Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се пресова.
В дълбока тенджера се загрява маслото. Добавят се лука и скилидката чесън. Задушават се под капак до омекване. Добавят се гъбите и се разбъркват добре. Похлупват се и се оставят да се задушават за около 10 минути. Добавя се бульонът, разбърква се и ястието се оставя да се вари за без капак, докато остане на мазнина. Налива се сметаната, разбърква се и се вари за около 2-3 минути на тих огън. Поднася се поръсено с копър и с гарнитура от варени броколи.



Маги сос Холандез


Няма коментари:

Публикуване на коментар