Страници

Tweed Run, Грац


Идеята за тази класическа велообиколка се ражда в Лондон. Изпълнява се и в други градове по света, а ние наблюдавахме с интерес в Грац. Организаторите тук са Томас Посод и Майкъл Зибенхофер.
Характерни за участниците са ретро велосипедите, както и тематичното облекло, в стар английски стил. Пренесохме се назад в годините, а дори и Ицко каза, че всичко това му прилича на откъс от "Титаник". М да, стилът бе точно такъв.
След уговорената среща сутринта, участниците поеха по улиците на Грац, в определен маршрут и с паузи за снимки. Абсолютна атракция и невероятно преживяване както за тях самите, така и за нас, зрителите.
Надявам се с моите снимки да успея да ви пренеса дори и за кратко там.











































































5 коментара:

  1. Интересно събитие, весело и колоритно! Не бях чувала за него, Кате, а до скоро често посещавах Грац.
    Обаче ми липсвате на снимките с Ицко! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, не ти ли стигаме във Фейсбук, ми и тук да се показваме. Е, понякога само:))) Иначе не ме ли видя с велосипед и карирана ризка?:) Поздрави!

      Изтриване
  2. Кате,
    преди години родителите ми посещавайки Холандия говореха за подобни събития, които са видяли там.Страхотна изява и организация и страхотни снимки.Насладих се с удоволствие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Ели, толкова интересни неща се случват тук. И най-странното е, че се чудя къде да отида първо, а не ми се иска да пропусна нещо:)))Поздрави и от мен!

      Изтриване
  3. Много яко:))
    Леле, не съм се качвала на велосипед от 8 клас сигурно:))

    ОтговорИзтриване