Страници

Закуска в "Sorger"


С традиции на над 300 години пекарните Sorger са от местата в Грац, където можеш да закусиш, обядваш или просто да изпиеш кафе с приятели в приятна атмосфера и обстановка. Асортиментът е изключително богат и освен разновидности на хлябове се предлагат и торти, сладкиши, сладоледи, био кафе, закуски и обеди. Продуктите, които се използват са био и регионални.




В Грац има няколко пекарни - кафенета на Sorger, с идеална локация. Добрата закуска е добър старт на деня, пък било то и късен брънч:). Ние закусихме в Sorger на Якоминиплац.



Менюто, което избрахме беше Густо за двама и включваше: шунка, салам, сирене, конфитюри, масла, яйчна салата, краставици и домати, няколко различни хлебчета, 2 кафета капучино, два портокалови сока. Допълнително поръчахме и варени яйца.


Кошничката с хляб:


Сирена, шунка, колбас, краставици, домати и яйчна салата:


Био масла и конфитюри в малки сладки бурканчета:):


Моята чиния:))):



В заключение мога да кажа, че с удоволствие бих закусвала всяка сутрин тук. Отношението на персонала е любезно, продуктите пресни и вкусни, красиво поднесени. Кафето е изключително удоволствие.

3 коментара:

  1. Чудно местенце, Катенце! Ако случайно попадна в Грац, ще зная къде да закуся!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    чудесно местенце за закуска, макар,че аз от години закусвам само с плодове.Но тази закуска е типична за Австрия и Германия.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Кате, човек и да не е гладен, пак няма да откаже да попадне там и да си ханпе вкусно! Защото наистина изглежда много вкусно :)
    Поздрави и с пожелания да ни показваш още подобни месенца!

    ОтговорИзтриване