Страници

Вълшебства в кухнята на канапе


Канапе е мястото за срещи с моите виртуални и не само приятели. Траяна е една от тях. Открих я благодарение на блога, след което приятелството ни се прехвърли и във Фейсбук, а вярвам, че ще стане и реално. Изключително интересна личност е тя. Кипи от енергия и идеи. Има прекрасно семейство, всеотдайна е във всяко отношение, автор на блога" Вълшебства в кухнята" и е много коректен човек. Помолих я да разкаже откъде черпи вдъхновение, как успява да бъде едновременно чудесна майка, да е добра в професията си, да готви толкова вкусно и да прелива от енергия, а също и да приготви нещо вкусно с всеизвестните уреди на "Tupperware", чиито дистрибутор е тя. Много бих искала това да беше реално гостуване, защото нейните такива вече съм виждала на снимки и е голямо удоволствие точно тя да презентира тези уреди. За всички, които биха искали да узнаят повече, може да се свържете с нея тук, а сега ще научим малко повече за нея, както и ще се насладим на вълшебствата от кухнята на Траяна!






Днес съм на гости на Катето от "Inspiration of Life". През годината хиляда ангажимента, през лятото просто не се прибирам, но накрая намерих време да седнем с нея, да се разговорим и да си хапнем. Тъй като тя знае, както и повечето от вас, че съм дистрибутор и редовен ползвател :) на американската фирма "Tupperware", в Стара Загора вече имам и офис на фирмата, така че тя ме помоли да сготвя нещо именно с тези незаменими помощници. Целта не е да се прави реклама, а да се види и друг начин на готвене или приготвяне на заготовки или ястия. Затова в продуктите ще дам и уредите, които използвам. Ако вие нямате такива, не се тревожете, ще разбъркате всичко с миксера.



Никой не те учи на професията майка, в нея обаче много ми помогна голямата ми дъщеря Калина. Тя почти отгледа брат си, защото нямаме баби наблизо. Учителските деца са ощетени деца в истинския смисъл на думата. Колкото строг си с учениците си, толкова и със собствените си деца. Но...това е положението:)
Не съм кой знае каква кулинарка, но смятам, че готвя вкусно и у дома го оценяват подобаващо. Понякога на сина ми му писва. Това е точно като една реклама, в която момченцето не иска шедьоврите на мама, а кренвирши. Помня синът ми Юли колко се беше отчаял веднъж, че няма шоколад и ми каза:" Абе, мамо, стига с тия торти, не може ли просто да оставиш шоколада такъв, какъвто си е?"
Относно приятелствата, имам една голяма приятелка и много познати. Няма как иначе- всекидневно като педагогически съветник се срещам с много родители, а като дистрибутор на Таперуеър - хората около мен са безчет - в буквалния смисъл. Харесва ми да правя кулинарни партита на тази фирма - невероятни са и като емоция и като удовлетвореност.
На въпроса за енергията - не си само ти:), всеки ме пита. Ако трябва да се самоопределя с няколко думи това ще са : оптимист, хуманист, човек. Когато очакваш всеки ден с нетърпение и смяташ, че ще е прекрасен, независимо от всичко, тогава енергията прелива. А може би човек се ражда такъв, не зная. Надявам се точно това да наследят децата ми от мен.

Сладоледен чийзкейк "Страчатела"

Продукти:

350 гр. меки бисквити
100 мл. прясно мляко
300 мл. течна сметана
250 гр. крема сирене
1/2 ч.ч. захар
3 яйца
100 гр. черен шоколад на капки

Турбо Шеф на Таперуер



Приготвяне:
Смелете бисквитите в Турбо Шефа и смесете с млякото. Разстелете ги в ринг с диаметър 30см. и заравнете добре.





Спиди Шеф на Таперуер

Разбийте на сняг сметаната в Спиди Шеф за 25 секунди. Извадете ги. Сложете яйцата и захарта и отново разбийте. Накрая добавете към всичко крема сиренето и пасирайте до гладка смес.


Накрая добавете шоколадовите капки, за последно разбъркайте и излейте върху бисквитите. Оставете във фризера за 4 часа.
С белачката можете да декорирате, като настържете шоколад, а с нож, натопен в гореща вода и подсушен, режем чудесни парчета.

Белачка Таперуер

Да ви е сладко!
Рецептата е на 1001 рецепти







12 коментара:

  1. Страхотна гостенка си имаш, Кате!
    Удоволствие е, че я познаван на живо:)
    Има чудесно чувство за хумор, което освен
    всички черти в характера е много важно!
    Прегръдки и за двете, като нея се надявам отново да я видя
    това лято!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за удоволствието Кате,
    чудесна компания - две мои любимки и кулинарни вълшебници на едно място...
    Прекрасни сте и двете, прекрасен десерт, прекрасен да е денят ви, и не само днешният.

    ОтговорИзтриване
  3. За мен беше чест да ти гостувам, Кате! Най- накрая успях-ура:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че успя!:) Благодаря ти, искрено за гостуването, въпреки твоят супер динамичен живот, намери време и за мен:). Прегръщам те!

      Изтриване
  4. Кате,
    скоро открих блогът на Траяна.Но от твоята публикация научавам за уредите, които тя представя.Чудесни уреди за смилане.Винаги се интересувам от такива, защото ми трябват за смилане на кълнове.Чудесни блогове са и нейният, и твоят - здраве и вдъхновение при списване на рецептите.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, много вкусно и приятно гостуване! Благодаря, че споделихте с нас тази чудесна компания...че и десерт! Прегръдки от сърце!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, даже си открих грешка в рецептата. Не белтъците, а сметаната разбиваме-хахах. Тъй си е в бързината. Коригирай, че ще объркаме някого.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) и аз съм така, в бързината, после все коригирам нещо, ама затова са блоговете, което не е ясно се пита. В крайна сметка няма перфектни хора, нали:).

      Изтриване
  7. Чудесна гостенка, чудесен десерт и чудни уреди! Страхотни сте и двечките! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте!☺
    От къде сте закупила, Катя уреда Турбо Шефа и Спиди Шеф?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, открих сайт който предлага единят уред предполагам предлага и другия.
      Реших да го споделя с всички Вас! ☺
      http://tupperware-haskovo.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=183&Itemid=105

      Изтриване
    2. Здравейте, Ани! Траяна е дистрибутор на марката и за всякаква информация може да се обръщате към нея. Гарантирам, че ще получите най-компетентният отговор и професионално отношение. Поздрави!

      Изтриване