неделя, 21 август 2016 г.

Маги пиле паприка и моята специална престилка:)


Лесно се става специалист в кухнята, особено когато храната, която приготвяш е вкусна, лесна и бърза.
Без много усилия и със значително количество спестено време, по-малко изцапани съдове и разнообразие от вкусове Маги присъстват в много домакинства. В публикацията ми има т.нар. продуктово позициониране, но не е реклама, а просто споделяне на лични впечатления.
И преди съм споменавала, че поне веднъж седмично "опирам" до Маги:).
Благодаря на "Маги" за чудесната изненада, с радост ще ползвам престилката и много вкусотии ще приготвя:), на флашката ще съхранявам своите кулинарни тайни, с химикалът ще записвам други от тях, а с торбата ще пазарувам с удоволствие.
Сега обаче ще споделя с вас, как приготвих едно много вкусно и сочно пиле, бих го нарекла още "домашното пиле на грил".





Маги пиле паприка:
Продукти:
1 бр пиле
1 пакет Маги пиле паприка
50 гр краве масло
1 кубче пилешки бульон Маги



Приготвяне:
Формата, която използвам може да бъде заменена с бутилка, по тази рецепта.

Пилето се почиства, измива и подсушава. Обтрива се хубаво с маслото. Поръсва се Маги паприка, отвътре също.
В тавата(долната част на формата) се налива вода, добавя се кубче пилешки бульон на Маги. Пилето се нанизва на шиша (на бутилката), върху горната му част се поставя парче алуминиево фолио, за да не изгори по време на печенето.
Поставя се на най-ниската скара във фурната да се пече първоначално на 160 градуса, докато загрее, за да не се спука формата(бутилката), след което градусите се увеличават на 180. По време на печенето се полива с лъжица със сосчето. В края на печенето фолиото се отстранява. Общото време за печене е около 2 часа, но всичко зависи от фурната и големината на пилето. Проверява се с вилица, ако се забожда лесно е готово:).
При поднасяне пилето се полива със соса.

Други фиксове, предпочитани у дома са:

Хрупкави крилца
приготвени са с микса за хапки, като вместо филе използвам крилца



Макарони Болонезе, с добавен кашкавал



Сочно пиле паприка с гарнитура от картофено пюре



Сочни крилца медени




9 коментара:

  1. Това пиле ще го сънувам :) Дори не знаех, че има и специални тави за подобно печене...тук все бутилка ползваме;) Разкошни предложения...за пореден път! Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Алби:) Тавата за печене е много удобна и аз ползвах бутилка, редувам ги:))) но откакто имам тази ми е по-удобно, лесна за почистване е и пече много добре, защото пилето се изпича равномерно, отвътре също се нагрява. Популярни са: Römertopf Chicko. Предполагам, че и тук биха могли да се открият, или да се поръчат по интернет. Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Кате, със здраве да си носиш престилката и вкусни ястия да твориш!

    ОтговорИзтриване
  3. Само вкусни чудеса да сътвориш, носейки си престилката на Маги, Кате! Пилето изглежда много вкусно и хрупкаво с тази коричка, а тавичката ти за печене е много хубава!
    Поздрави и слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудно пиленце, Кате! Наскоро имах възможност да опитам пиле на тенекия, като твоето много ми напомни за него. И подаръците са страхотни, със здраве да си ги ползваш! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате,
    подобни тави за печене на пиле има редовно в Кауфланд.Те са специално предназначени за печене на пиле като с бутилка.Честити прекрасни подаръци, да ги използваш дълго време и да ти послужат в кухнята за много и разнообразни цели.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. Съдчето за печене е уникално,практично и красиво,честити полезни подаръци,мила,да си ги ползваш с удоволствие!Всички рецепти за безкрайно вкусни,точно в твой стил!Щастлив финал на лятото!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни неща си направила , Кате! И аз имам такава престилка и се фукам с нея:) Да е честита и твоята!

    ОтговорИзтриване
  8. И без маги щеше да се справиш;) фантастична, си, Бонбон

    ОтговорИзтриване