Страници

Механа "Кайзера" с. Орешак


Въпреки, че вече няколко пъти съм споделяла положителните си отзиви за това място, отново ще го направя. Радвам се да видя, че дори и след време "Кайзера" продължава да е красиво, уютно и вкусно място. Обикновено първите впечатления могат да заблудят човек в преценката, дали в положителен или отрицателен аспект, но тази механа категорично защитава позицията си на едно от предпочитаните за мен ( а и както се убедих по броя на посетителите) заведения за хранене. Предишните ми отзиви може да видите тук, тук и тук.
Намира се в Троянският балкан, в близост до Троянски манастир, живописната махала Баба Стана, Черни Осъм с природонаучният музей, Беклемето, на около 20 км от Римска крепост Состра, с.Ломец. Района е подходящ и за пикник:).


Менюто на "Кайзера" е изключително интересно, богато и много българско. Освен, че опитахме някои ястия на място, си взехме и за вкъщи от любимият бобец на Ицко:).

Шкембе чорба:


Салата "Бабини измишльотини"


Заралийско мезе и на заден план чушленца:


Селско мезе и вкусни пърленки:



Торта "Кайзер Франц"



4 коментара:

  1. Кате,
    в България също има много красиви местенца с местна кухня в битов стил.Благодаря,че представяш подобни красиви и изискани места.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Не сме се отбивали в това заведение, но имаме наскоро път натам и ще се доверя на преценката ти, та ще опитаме и ние менюто им. Обичам такива спретнати и обзаведени в стар български стил механи, а тази изглежда много уютно, Кате.
    Поздрави и усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма да се уморя да споделям лошото си впечатление от кръчме Кайзера.Нека първо споделя за отношението на сервитьора "стара гвардия отворко" имащ се за Шеф ! Който през цялото време на обслужването ни се намесваше в разговорите.😆🤣 Смешник имаше мнение за всичко докато ни сервира подобие на сач направен от остатъци на печена пържола. Открихме няколко , нахапани парчета от пържола. Абсурдно е. СЪБИРАЛИ ОСТАТЪЦИ!!! А,салата която той заяви че е "най-поръчваната" беше поднесена със сланина която вмесно да е хрупкава и вкусна беше поднесена в парцал овита в лук.... Не искам да си помисля след тази помия,кога е пран парцала 🤮🤮🤮 Днес,разочарованието беше пълно!Мили,хора не сядайте и не разваляйте вашия ден! Градина миришеше на канал! Искам да споделя ,че господина се държа неадекватно и сподели че всичко е описано в меньото!😆😆😆 Никъде преди това не бях прочела ПОМИЯ!

      Изтриване
    2. Здравейте, при нашите посещения винаги сме били доволни, но те са от преди години. Нямам представа как е сега и дали не е инцидентно това, което пишете, но може би е редно да споделите отзивите си директно към управителя, за да разгледа подробно ситуацията.
      Освен това във всяка ситуация има две гледни точки и е добре да бъдат изслушани и двете. Хубаво е когато има критики, те да не звучат просто като хейт, а да бъдат градивни, за да може всички да се развиваме към по-добро, дори и да сме допуснали грешки.

      Изтриване