Страници

Барбекю предложения за So into food


Рецептите са за бр. 5 на "SO into FOOD".


Гриловани зеленчуци
Продукти:
патладжан
бяла и зелена тиквички
царевица
червена чушка
зехтин
сол

Приготвяне:
Зеленчуците се измиват и подсушават. Царевицата се нарязва на шайби с дебелина около 2 см. Чушката се нарязва на едри парчета, тиквичките и патладжана на филийки.
Всички зеленчуци се мариноват в зехтин и сол, след което се пекат на предварително загрята скара, грил тиган или барбекю от всички страни.




Скариди с кайсии
Продукти:
1 купа едри скариди
няколко кайсии
зехтин
сол

Приготвяне:
Скаридите се почистват от люспите и черната ивица, измиват се и се подсушават. Мариноват се в зехтин и сол. Кайсиите се разрязват на две, костилката се премахва.
На шишчета се нанизват последователно кайсия-скарида и се пекат на предварително загрята скара от двете страни.


Кокосово пиле на шиш
Продукти:
1 пилешко филе тип „Пеперуда“
сокът от 1 кокосов орех
около 50 мл зехтин
черен пипер
сол
няколко смокини

Приготвяне:
Филето се нарязва на тънки жулиени и се маринова в зехтина кокосовият сок, черният пипер и солта. Нанизва се на шиш вълнообразно, като между него се нанизват и парчета смокини.
Готовите шишчета се пекат на предварително загрята скара, грил тиган или барбекю от всички страни.


Кюфтенца с гъби и чери домати на шиш
Продукти:
250 гр кайма
1 средна глава лук
барбекю подправка
сол
чери домати
дребни печурки

Приготвяне:
Доматите и гъбите се измиват. Каймата се омесва с дребно нарязаният лук, солта и подправката и от нея се оформят малки стегнати кюфтенца. На шишче се нанизват като се редуват гъба, кюфте, чери домат. Готовите шишчета се пекат на предварително загрята скара, грил тиган или барбекю от всички страни.

3 коментара:

  1. Кате,
    барбекюто е чудесно за този сезон - лятото.А ти си подбрала чудесни рецепти, с които да участваш в тази рубрика на списанието.Чудесно е всичко - вкусно, лесно и бързо.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Катенце, срещнахме се ние с теб в този брой на списанието.
    Чудесно представяне - скара хапвам, само ако ми я приготви друг:)

    ОтговорИзтриване
  3. Катенце, срещнахме се ние с теб в този брой на списанието.
    Чудесно представяне - скара хапвам, само ако ми я приготви друг:)

    ОтговорИзтриване