сряда, 21 септември 2016 г.

Манго чийзкейк




Продукти:
за форма с падащ ринг и с диаметър 18 см
200 гр бисквити
100 гр краве масло
200 гр крема сирене
100 мл течна сладкарска сметана
2 с.л. пудра захар
1 бр манго
2 ч.л. желатин


Приготвяне:
Бисквитите се смилат на трохи и се разбъркват много добре с кравето масло. Сместа се изсипва във формата, притиска се към дъното.
1/2 от мангото се нарязва на тънки филийки(полумесеци), които се разрязват на две. Подреждат се по стените на формата.
Останалото манго, сиренето, сметаната и пудрата захар се пасират до хомогенност.
Желатинът се изсипва в чашка с 2-3 с.л. вода и се разбърква. Оставя се да набъбне. След което се загрява докато се втечни и се изсипва към кремоообразната смес( оставя се съвсем малко, за намазване на плодовете). Разбърква се добре и се разпределя равномерно върху бисквитената основа.
Стърчащите краища на мангото могат да се загънат и чийзкейка се декорира с парченца манго(ако са останали). Силиконова готварска четка се потапя в желатина и с нея се намазват плодовете.
Чийзкейка се прибира в хладилник за поне 2 часа да стегне.


2 коментара:

  1. Прекрасен чийзкейк, взимам си парченце!
    Честит празник, Кате! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    прекрасен е чийзкейка.Много интересен, не съм ползвала до сега манго в чийзкейк.Прекрасна идея и представяне.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване