събота, 29 октомври 2016 г.

Патладжан по азиатски, Или


Рецептата видях при Или, а снимките ѝ бяха толкова изкушаващи, че малко след това приготвих патладжаните и аз:). Много вкусно се получиха, записвам ги и аз в своя рецептурник, Или, благодаря!


Източник: "Щъркелово гнездо"




Продукти:
2 патладжана
3-4 скилидки чесън
1 тънък резен ситно нарязан джинджифил
3 малки цветни пиперки
1/4 глава лук
2 с.л. соев сос Кикоман
1 с.л. оцет
1/2 с.л. захар
сол
олио, за пържене



Приготвяне:
Патладжаните се измиват и нарязват на пръчици с дължина 5-6 см. Поставят се в тава, посоляват се и се покриват с вода. Оставят се да престоят около час, за да си пуснат горчивият сок. Измиват се, подсушават се и се пържат на порции в тиган със загрята мазнина. Изваждат се и се отцеждат върху домакинска хартия. В същият тиган ако е необходимо се добавя още малко олио, се пържат за 2-3 минути ситно нарязаните пиперки, лук, чесън и джинджифил. В чашка се разбъркват соевият сос, оцета, солта и захарта и се добавят в тигана при зеленчуците, разбъркват се, добавят се патладжаните и отново внимателно се разбърква всичко, за да се овкуси добре.

Още рецепти от азиатската кухня в блога има тук.



2 коментара:

  1. Я, как хубаво ме изненада, Кате!
    Благодаря ти за доверието! Радвам се, че се усладиха и на вас :)

    ОтговорИзтриване
  2. Я, как хубаво ме изненада, Кате!
    Благодаря ти за доверието! Радвам се, че се усладиха и на вас :)

    ОтговорИзтриване