събота, 29 октомври 2016 г.

Свинско по азиатски


Рецепта в азиатски стил, за любителите на сладко-солено-кисели комбинации. Може да се приготви и с други видове месо, може да се добавят и други зеленчуци. Готовото месо може да се поръси със сусам.
Още рецепти от азиатската кухня в блога има тук.


Продукти:
1 бонфиле или др. месо по избор
1 голям морков
1 глава лук

марината:
4 с.л. царевично брашно
6 с.л. соев сос Кикоман
2 скилидки пресован чесън

царевично брашно за паниране на месото
олио за пържене

сос:
1 ч.ч. кетчуп
1 с.л. захар
1 с.л. оризов оцет



Приготвяне:
Морковът се остъргва и нарязва на тънки филийки, лукът на едри парчета.
Бонфилето се нарязва на хапки(кубчета). В купа се разбърква соевият сос с царевичното брашно и чесъна, добавя се месото и всичко се разбърква отново добре. (Маринатата е гъста)
В тиган се загрява олио. Хапките се изваждат от маринатата, ако е полепнала обилно по тях се отстранява. Потапят се в царевично брашно и се пържат от всички страни до готовност. Изваждат се.
В същият тиган се запържват зеленчуците. Когато са готови, олиото от тигана се изцежда, месото се добавя към зеленчуците, изсипва се сосът и ястието се готви на среден огън за 3-4 минути, като се разбърква.
Може да се поднесе върху нудъли, ориз или само така.



2 коментара:

  1. Нямам думи да опиша колко вкусно изглежда на екрана, Кате!
    Отмъквам всичко, всичкооо!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Лъскаво, сочно, меко, хрупкаво...мога и още! Ммм, вкусотия голяма!

    ОтговорИзтриване