сряда, 30 ноември 2016 г.

Гъши дроб с ябълки и лук


Реших да приготвя гъшият дроб в комбинация с карамелизиран лук и ябълки, защото комбинацията от сладко и солено се харесва у дома, а и гъшият дроб е деликатес, който добре се съчетава с тези продукти.



Продукти:
1 бр. гъши дроб
1 глава лук
1 ябълка
1 с.л. захар
100 мл червено вино
сол
черен пипер
2 с.л. краве масло


Дробът се нарязва на филийки. Посолява се и се поръсва с черен пипер.
Лукът се нарязва на полумесеци, ябълката на кубчета.
В тиган се загрява маслото и лукът и ябълките се изсипват в него, поръсват се със захарта.
Разбъркват се и се готвят докато омекнат и придобият лек карамелен цвят. Добавя се дробът. Готви за 3-4 минути, като се разбърква. Налива се виното, добавя се малко сол и ястието се вари на котлона докато виното се изпари и остане на мазнина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар