четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Картофени цървулки


Това е едно лесно, но пък вкусно предложение за разнообразяване на вечерята:). Може да се заменят продуктите, да се добавят нови, изобщо вариации много. Картофените цървулки може да се поднесат с млечно-майонезен сос или друг.


Продукти:
4 бр. едри картофи
4 бр. яйца
4 с.л. настърган кашкавал
4 с.л. нарязана на ситно шунка(колбас)
4 ч.л. краве масло
сол
черен пипер

Приготвяне:
Картофите се измиват и сваряват. Отцеждат се от водата. Изрязват се в горната част и се издълбават така че да се получи нещо като лодка( цървулче), посоляват се. Във всяко се счупва по едно яйце, добавят се шунката и настърганият кашкавал, отгоре се поставя маслото и се поръсват с черен пипер.
Запичат се в тава, застлана с хартия за печене, за около 20 минути в загрята на 190 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар