сряда, 30 ноември 2016 г.

Гарнитура от пържени пиперки


Пържени пиперки могат да се приготвят цели или нарязани на ивички. Подходящи са за гарнитура или салата. Аз гарнирах един качамак с тях. След пържене могат да се овкусят с чесън, оцет и магданоз.





Продукти:
Пиперки - по възможност цветни
Олио, за пържене
сол



Приготвяне:
Пиперките се почистват от семките, измиват се и се подсушават добре. Нарязват се на ивички. В тиган се загрява олио и пиперките се пържат от всички страни, като се разбъркват от време на време. Изваждат се с решетъчна лъжица и по желание се отцеждат върху домакинска хартия.


За качамака ме вдъхнови Мъхчето с нейните изискани хапки.

Рецепта за качамака е тази, отгоре е с поръсено сирене и пиперки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар