Страници

Фууд тренд: Корн дог с картофки



Този интересен Хот дог видях на Стрийтфууд фестивала и Стрийтфууд маркета. Не съм и предполагала, че Хот дога има толкова много варианти, като някои от тях са:
Tornado Potato wrapped Hot Dog
Korean French Fry Hot Dog
Corn Dog

Говори се, че всичките те са създадени с идеята да се спести времето за приготвяне, например отделно пържене на картофки и кренвирш, приготвяне на питка. Вместо това – всичко на едно – лесно и чудесно:).



Корн дог с картофи

Korean French Fry Hot Dog

Продукти:
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. бяло брашно
3/4 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
сол
пипер
5 кренвирша
замразени бланширани картофки
олио

Приготвяне:
Картофите се нарязват на няколко парчета.
Кренвиршите се разрязват на две (да станат по-къси). Овалват се в брашно. На едната ръка се поставя ръкавица за едникратна употреба или пък някакъв плик. Кренвиршите се потапят хубаво в паниращата смес, помага се с лъжица. Добре е сместа да е повече и се нанася съвсем небрежно.
Прехвърлят се върху картофките и се овалват. Картофките леко се притискат към сместа.
В тенджера се налива олио, количеството трябва да е достатъчно, за да покрие кренвиршите.
Пържат се в горещото олио до златисто. Изцеждат се върху хартия. Нанизват се на клечки. Поднасят се с кетчуп, горчица, майонеза и т.н.

3 коментара:

  1. Много интересно, не съм попадала на подобна рецепта. Със сигурност ще се пробва. Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за чудесната идея, Кате,
    много ефектно и ще се хареса и у дома...
    А и цялата ти серия нови рецепти е страхотна - Поздравления!

    ОтговорИзтриване