сряда, 30 ноември 2016 г.

Бисквитена торта с Маскарпоне


Обичаме бисквитени торти, обичаме и Маскарпоне, така че изобщо не съм се замисляла, че тази комбинация ще ни допадне. Популярна торта, , обогатявана с плодове и сладка. Ако сте опитвали френска селска, то тази я доближава на вкус, но далеч по-лесна за изпълнение.

Моята е със съдържание само на Mаскарпоне, бисквити, орехи и сладко от боровинки.

Непременно погледнете тортите на: Пепчо и Или. .






Продукти:
2 пакета бисквити(по избор, аз използвам маслени правоъгълни)
1 кутия Маскарпоне( 500 гр)
1-2 с.л. пудра захар
100 гр сладко от боровинки
1 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. прясно мляко, за напояване на бисвитите

Приготвяне:
Маскарпонето се изсипва в купа и се разбива с миксер с пудрата захар.
Бисквитите се топят в прясното мляко и в правоъгълна тава(или чиния) се подрежда един ред от тях. (Добре е да се направи по-малка торта, но пък по-висока - 3-4 пласта бисквити)
Намазват се с крем, след това със сладко и отново се редят бисквити. Продължава се докато продуктите свършат. Завършва се с крем, поръсват се смлени орехи и тортата се прибира в хладилник да престои поне 1 час преди консумация.


4 коментара:

  1. Много елегантна визия, Кате и
    разкошен твой вариант на бисквитена торта с маскарпоне -
    чудесно попълнение в рецептурната съкровищница - трио вълшебници!
    Благодаря за удоволствието и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм,перфектна, както винаги де! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,
    напоследък за почерпки използвам приготвянето на бисквитени торти, защото са лесни и бързи.Тази твоя бисквитена торта е чудесна, също лесна и бърза.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване