петък, 20 януари 2017 г.

Свински уши в масло


Има няколко начина да се приготви тази рецепта. При всички обаче ушите се сваряват предварително и след това се приготвят според желанието.
Могат да се приготвят на тиган в масло, на фурна в масло и на скара, без масло:). След което се поднасят с пресован чесън и оцет.


Свински уши с масло на фурна
Продукти:
св. уши
около 50-100 гр краве масло( зависи какво количество са ушите)
сол
черен пипер
червен пипер
чесън и оцет, за сервиране

Приготвяне:
Ушите се почистват и измиват много добре. Ако имат косъмчета, най-лесно се отстраняват като се обръснат:).
Варят се в тенджера с вода, до готовност.
Изваждат се, нарязват се на ивички, с дебелина горе-долу 1 см и се овкусяват със сол, черен и червен пипер. На няколко места се разпределят парченца масло и се запичат във фурната на 200 градуса.
Поднасят се с чесън и оцет и по желание лют червен пипер.


4 коментара:

  1. Лелеее Кате, как обичам ушиииии....така ми се хапват,а този студ верно е чудно време за тях. Тичам към месарницата, няма начин....
    Топъл и вкусен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са, Кате! Казват, че само в Южна България ги предлагат по заведенията, ама знае ли човек? Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,
    рядко ползваме свински уши, но баща ми е техен любител.През зимата от време на време по негово желание му приготвяме.Но на скара или на фурна все още не съм приготвяла.Трябва да пробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване