вторник, 31 януари 2017 г.

Баница със заквасена сметана и брашно


Още вариации на баници, тук.


Продукти:
1 пакет кори за баница
3 яйца
250 гр заквасена сметана
100 мл зехтин
3 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер

50-60 гр краве масло
2 с.л. сусам

Приготвяне:
Яйцата, сметаната и зехтина се разбиват с миксер, да се обединят. Към тях се добавя пресятото с бакпулвера брашно и се разбива до хомогенност.
Сиренето се натрошава в купа.
Взима се една кора, полива се равномерно с 3 с.л. от сместа и върху нея равномерно се разпределя част от натрошеното сирене(около 2 с.л.). Покрива се с втора кора, полива се с 3 с.л. от сместа. Навиват се на руло, за да стане баницата по-висока се навива откъм късата страна. Рулото се завива като охлюв и се поставя в тава, застлана с хартия за печене. По същият начин се процедира с останалите кори.
Отгоре баницата се полива с останалата смес (ако има такава), разпределят се парченца масло и се поръсва със сусам.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.


1 коментар:

  1. Кате,
    не съм правила баница с брашно и сметана, но се е получила много красива баница.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване