понеделник, 30 януари 2017 г.

K&B Предизвикателството


Рецептата приготвих в отговор на предизвикателството, което ми отправиха от Кикоман и Барилла. Аз и без предизвикателство си готвя често с Кикоман:), децата ми добавят соевият сос почти на всяка храна, а веднъж хванах човек от семейството да си пийва от бутилката:). Знам, че е вкусен соевият сос, ама чак пък толкова?! Този път действащото лице е Терияки маринатата, соевият сос свърши:))).
Пастата, която ще е основата тук е на Барилла и съм сигурна, че изобщо не е нужно да споменавам за вкусовите ѝ качества. В Италия я ценят, а те са специалистите по темата, нали? Та хубавата паста обичам да приготвям само със зехтин, или пък със съвсем малко екстри, ако има сос, той също не е доминиращ.
И за да не се отклонявам повече от темата, преминавам към рецептата:




Продукти:
* за две порции

1 Пакет Папарделе Барилла 250 гр
2-3 с.л. Терияки марината и сос Кикоман
400 гр телешко месо, по избор
4 с.л. настърган Пармезан
2 пиперки
3-4 с.л. зехтин



Приготвяне:
Телешкото месо се нарязва на ивички или малки хапки. Оставя се за 10 минути да престои в Терияки маринатата.
Пиперките се нарязват на ивички.
В тенджера се кипва вода,посолява се и към нея се добавя пастата и се вари 7 минути(според указанията на опаковката). Измива се със студена вода, отцежда се и се полива със зехтин. Разбърква се добре.
В тиган се загрява малко зехтин и в него се добавят късчетата телешко, готвят се до готовност и според предпочитания. По принцип телешкото се готви за кратко.
Късчетата телешко се изваждат и в тигана се изсипват пиперките. Запичат се от всички страни и се изваждат.
В чиния се изсипва пастата, върху нея се подреждат месото и пиперките и се поръсва с пармезан.



2 коментара:

  1. Изглежда супер, Кате! И ние много харесваме папарделе. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна паста Кате,
    с телешко не съм правила, но твоята изглежда прекрасно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване