понеделник, 13 февруари 2017 г.

Сладък влюбен розов февруари


Всяка храна в блога ми е приготвена с любов и всяка е приготвена за хората, които обичам. Дори и през годината в менюто ми присъстват романтични елементи - по-специална храна, по-различно декорирана, приготвена и т.н. В миналите ми предложенията за празника може да видите дори и романтично карначе:)“
Всяка една от тези рецепти могат да бъдат приложени в някой специален ден, или пък за да направят някой ден специален и са един лесен начин да кажем: Обичам те!
В тази публикация ще споделя още идеи, които присъстваха у дома този февруари. Не сме ги консумирали на веднъж, но и така да е, влюбените хора не се притесняват от калориите:). Някои от идеите за декорация са от интернет, други са мои хрумки.


Розова Смути закуска


За 2 порции:
В купа се изсипват 4 с.л. чия семенца, 200 мл прясно или ядково мляко и продукт за подслаждане по избор: захар, мед. Сместа се разбърква внимателно и се оставя да набъбне. През това време се пасират плодовете, в случая банан и ягоди. По стените на избраните чаши или бурканчета се подреждат половинки ягоди. В средата се изсипва чията. Пасираните плодове се изсипват като втори пласт. Отгоре се шприцва сметана: кокосова или обикновена. Тематичната декорация тук са розови захарни декорации на Др. Йоткер, както и сърце, изработено от цветна хартия в два екземпляра, залепени един към друг, с незалепено пространство в средата, за да влиза в сламка.

Бананов чия пудинг


2 банана се пасират с около 300 мл прясно мляко. В тях се накисват чия семенцата. Съотношението по принцип е 2 с.л. чия на 200 мл течност. Разбърква се и се оставя да престои докато набъбне. Бърз, лесен и здравословен десерт. Поднесен в тематично декорирано бурканче.

Влюбени палачинки


Идеите за декорации на палачинките са от интернет, сместа, която може да се използва е предпочитаната на всеки. Оцветява се със сладкарски боички. Сърцето е направено като сместа се изсипва в дебел плик, или шприц с тънък накрайник и се шприцва директно в загрят леко намаслен тиган. Рулцата са в стил"Запечатано с целувка", а малките палачинки са изрязани от големи, но могат да се приготвят американски палачинки за целта. В тях са изрязани сърца и са разменени цветово.

Романтични сиренца


Тук няма кой знае какво за писане, просто се избират любими сиренца, сервират се малко по-интересно, масата се декорира със свещички, ангелчета, рози. Сирената са: Castello с бадеми и ананас, Wensleydale с боровинки, Синьо сирене и пушена Скаморца, поднесени със сушени плодове, ядки и тортила.

Шоколадова торта с пунш глазура



Блатът на тортата е по тази рецепта. След като се охлади от не го се изрязва горната част, като капак. Издълбава се може цялата, може и да се направи нещо като "канал", в който се изсипва крем по избор. В случая това е шоколадов пудинг. Капачето се затваря, тортата се измазва с маслен крем(разбито с пудра захар масло) и се залива с пунш глазура. Тази е готова, на Др. Йоткер, но може да се замени с домашна айсинг глазура (разбита пудра захар с вода и хранителни боички).

Плодови шишчета с розов шоколад


Могат да се направят от всякакви плодове, които дори биха могли да се изрежат в различни формички на сърца, звездички и т.н. Тук са цели ягоди и нарязани на по-едро банани. Потапят се в разтопен шоколад( розов) и се подреждат върху хартия за печене, прибират се в хладилник, да стегнат. Може да се декорират с фунийка напълнена с друг цвят шоколад, или пък със захарни декорации, които обаче трябва да се поръсят докато шоколада не се е втвърдил.

Капрезе за влюбени


И тук няма кой знае какво за писане, класическа Капрезе с домат, моцарела, Песто Дженовезе и зехтин. Изрязват се сърца с формички за сладки.

Салата "Сърце"


Самата зелена салата се нарича Сърце на салата (Salatherzen), която е много крехка. Останалите продукти са трюфели от синьо сирене ,кашу, кедрови ядки и авокадо. Декорирана е със сърца и рози от сварено червено цвекло.

Салата със сърца от яйца



Салатен микс с грилован и маринова артишок, сварено червено цвекло и кубчета авокадо. Яйцата този път направих в специална формичка, но могат да се направят и по този начин, като ви съветвам да използвате по-дебели пръчици, или молив, за да се оформят по-добре.

Част от материалите, които използвах за декорация:


На всички празнуващи желая прекрасен празник и незабравими моменти!

5 коментара:

  1. Браво, Кате! Страхотни предложения за празника!
    Весел, топъл и уютен нека бъде празника!
    Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Хриси! Сладък и вкусен празник и на вас!:) С вино и любов света е по-красив:)

      Изтриване
  2. О-о-о, много мило и симпатично изглежда всичко! Ще използвам поне две от идейките за вечерята довечера! Много,много хубав ден пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник, Кате! Невероятно отпразнуване ви желая с всички тези вкусотии!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,
    винаги се удивлявам на тематичните ти менюта - много красота, изискан стил и финес лъха от всяка храна в твоят дом.Честит и весел празник !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване