Страници

Спаначено руло със сьомга и крема сирене


Идеята е от интернет. Блата е сходен, с този на Рулото с броколи. Сиренето може да е тип Крема, Филаделфия или др. подобно. Количеството е въпрос на вкусови предпочитания - повече сьомга, сирене или обратното. Свеж копър чудесно би се вписал.




Продукти:
200 гр спанак
2 яйца
щипка сол
черен пипер

100 гр крема сирене
100 гр пушена сьомга


Приготвяне:
От листенцата спанак се отстранява твърдата част на дръжката. В тенджера се кипва вода с малко сол и листенцата се бланшират за около 1-2 минути.
Изваждат се и се отцеждат много добре.
В купа се пасират жълтъците, спанака, солта и пипера.
В друга купа белтъците се разбиват с щипка сол на сняг. Добавят се по малко към спаначената смес, като се разбърква много внимателно със шпатула.
В правоъгълна тава се застила хартия за печене и сместа се изсипва. Заглажда се с шпатула, правоъгълника може и да е по-малък от тавата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 15 минути(до готовност).
Изважда се и се навива с хартията, оставя се така да се охлади. Въпрос на избор, на късата или на дългата страна. Ако е на късата ще е по-дебело рулце, но по-късо и обратното:).
След като се охлади рулото се развива, хартията се отстранява и блата се намазва с крема сирене, след което се подреждат филенцата сьомга. Навива се руло. Може да се завие в стреч фолио и да се прибере в хладилник, за да стегне. Нарязва се на филийки.


4 коментара:

  1. Страхотно предложение, Кате - красиво, фино и апетитно...
    Сьомга, спанак и сирене в една много елегантна и вкусна комбинация.
    Благодаря, поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    исках скоро да изпробвам такова руло, но нямах хартия за печене.Но наистина е много лесно и много ефектно.Много красиво изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Любител съм на студената кухня и както харесвам всички продукти от предложението ти, Кате, веднага се нареждам за едно рулце свежест и вкус. Няма да откажа и на една пълна чашка, мила. Наздраве! :))

    ОтговорИзтриване