Страници

Терияки Папаределе с пиле, гъби и сметана


Тази рецепта е съчетание на две любими ястия: паста и пиле с гъби и сметана. Гъбеният сос е по тази рецепта, но с добавено пилешко месо. Няма смисъл да казвам колко е вкусно, просто споделям рецептата...




Продукти:
1 пакет 250 гр Папаределе (паста)
3 с.л. Терияки марината и сос Киккоман
200 гр пилешко филе
400 гр гъби печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 гр краве масло
3 с.л. зехтин
250 мл готварска сметана
1 ч.л. Натурална Вегета


Приготвяне:
Пастата се сварява според указанията на опаковката, изцежда се, измива се със студена вода, отново се изцежда и се разбърква със зехтина.

Гъбите се измиват и нарязват на филийки. Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се пресова. Филето се нарязва на жулиени и се маринова с 2 с.л. Терияки марината.
В дълбока тенджера се загрява маслото. Добавят се лука и скилидката чесън. Задушават се под капак до омекване. Добавя се месото и се запечатва от всички страни. Добавят се гъбите и се разбъркват добре. Похлупват се и се оставят да се задушават за около 10 минути. Добавят се Вегета и 1 с.л. Терияки марината, разбърква се и ястието се оставя да се вари без капак, докато остане на мазнина. Налива се сметаната, разбърква се и се вари за около 2-3 минути на тих огън.
Пастата се поднася със соса.

4 коментара:

  1. Чудесна паста Кате,
    правила съм подобна, харесва се много.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, колко вкусно!
    И ти, и Пепи днес ме подмамвате с такава хубава паста, че ще се прави и у нас. Не мога да не се поддам на изкушението, Кате, много умело ме блазните.
    Поздрави и усмивки от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Просто уникална вкусотия!Поздрави!

    ОтговорИзтриване