петък, 3 март 2017 г.

Гурме рецепта: Снежанка с Филаделфия, кедрови ядки и кресон


Тази салата я "разчупих" вече няколко пъти:) и следващата версия е това. Цеденото кисело мляко е заменено с Филаделфия, краставицата и чесъна са запазени, декорацията е с кресон, кедрови ядки и орехи.




Продукти:
1 кутия Филаделфия натурална (175 - 200 гр)
1 краставица
1-2 скилидки чесън
кресон
орехови и кедрови ядки
зехтин, около 1 с.л.


Приготвяне:
Краставицата се измива. От нея се изрязват по дължина тънки филийки за сервиране, а останалата част се нарязва на много дребни кубчета. Разбърква се с пресованият чесън, филаделфията и зехтина. При необходимост се добавя сол.
Върху плоча за сервиране или чиния се поставя дългата ивица краставица, в едната ѝ част се поставя ринг с диаметър около 5-6 см, пълни се със салатата и се притиска добре с лъжица. Ринга се отстранява, салата се похлупва с другата част на краставицата и се декорира с кресон и нарязани на ситно ядки.

Честит 3 март!


1 коментар:

  1. Кате,
    чудесно,много свежо предложение, което непременно ще изпробвам.Чудна салата се е получила.Даже и с бадеми или лешници ще се получи много интересна салата.
    Честити мартенски празници ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване