петък, 17 март 2017 г.

Хумус "Пролетна градина"


На тази интересна идея попаднах в Интернет. Рецепти не съм разглеждала, но снимките бяха толкова пролетни и свежи. В оригиналните рецепти са използвани повече и различни видове зеленчуци, а за хумуса така и не прочетох как точно е направен. Не съм възпроизвеждала нечия рецепта, затова използвах само моркови и репички, а хумуса направих по тази рецепта. Но благодаря на всички за вдъхновението!



Ами хайде да засадим градинката:)



Продукти за хумуса:
300 гр сварен нахут
100 гр тахини / сусамов тахан
3 с.л. зехтин
сок от един лимон
2 скилидки чесън
50 мл студена вода

за декорация:
моркови
репички
сусам
зехтин



Приготвяне:
Всички продукти за хумуса се поставят в блендер и се пасират до гладкост.
Добавя се сол на вкус и хумуса се изсипва в чиния и се заглажда.
Репичките и морковите се отрязват така, че към горната част да остане стъблото и листата.
Правят се "Улейчета, в които се "засаждат моркови, репички и каквото пожелаете:). Полива се със зехтин, а в някои от улейчетата се поставят семенца от сусам.
*Хумуса може да се разнообрази на вкус, като към него се добавя пюре от сварена тиква или грах, моркови, спанак, пасирано сурово авокадо и т.н.




4 коментара:

  1. Много е забавна тази градинка, Кате!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех,че цветно се е получило. Много често приготвям хумус, но следващият път задължително ще бодна моркови и репички :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,
    чудесно пролетно настроение си създала с морковите и репичките.Великолепна украса се е получила на този вкусен хумус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна идейка, Кате! Поздрави!

    ОтговорИзтриване