събота, 18 март 2017 г.

Патладжани пръстчета с оцет, чесън и магданоз


Рецептата е с мини патладжани, но може да се направи и с обикновени, като се нарежат на пръчици, например. А с мини патладжани пък могат да се приготвят почти всички ястия, които се приготвят с нормалните патладжани(без пълнени:))). С тези бебоци може да се готви гювеч, да се пекат цели, или разрязани на две по дължина, на скара на фурна, на тиган, да се пържат и след това да се добавят към доматен сос, с две думи каквото му се яде на човек:).




Продукти:
Патладжани( в случая мини пръстчета)
чесън
магданоз
зехтин
сол
оцет


Приготвяне:
Патладжаните ако са големи се нарязват на филийки или пръчици, а минитата на две по дължина. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и се поливат със зехтин и се посоляват.


Пекат се във фурна на 190 градуса, до готовност. За минитата се внимава да не се препичат, че ще станат на чипс:).

Изваждат се, подреждат се в чиния и се поливат с оцет, поръсват се с нарязан чесън и магданоз.


3 коментара:

  1. Кате, много интересни предложения си публикувала. Тези патладжанчета много ще ми харесат, а хумусът е направо убийствен. Прекрасен ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Веднага се нареждам пред чинийката ти, Кате. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Това определено ще ми стане любима лятна салата :)

    ОтговорИзтриване