сряда, 22 март 2017 г.

Чия пудинг с Манго и Папая


Поредното разнообразяване на чия пудинга е с тези плодове. През летният сезон ще го направя и с кайсии и с праскови:).
Други рецепти с чия в блога има тук.


Продукти за 2 порции:
1 ч.ч. прясно мляко по избор / ядково или друго/ получава се и с краве
1/2 ч.ч. чия семенца
1 ванилия шушулка / може и прахче ванилия/
2 с.л. мед
1/2 Папая
1/2 Манго
2 с.л. едро натрошени ядки



Чията се накисва в по-голяма купа с млякото и ванилията.
Разбърква се добре и се оставя така да престои за около 15 минути.
Чията започва да набъбва. Разбърква се отново, затваря се и се прибира в хладилник. Оставя се да престои между 4 и 8 часа в хладилник.
Готовият вече пудинг се разпределя в две чашки, като се редуват пудинг- парченца обелени плодове - мед. Отгоре се полива отново с мед и се поръсва с натрошени ядки.



3 коментара:

  1. Кате,
    все още не съм употребявала папая.Скоро обаче смятам да я пробвам, да видим дали ще ми хареса вкуса.Чудесен пудинг се е получил, вкусен и разнообразен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, трябва да е добре узряла, иначе е отвратителна, чак горчи;). Когато е узряла обаче има много приятен вкус. За лятото е супер. Нещо като пъпеш, но с нотки на праскова да речем:). Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Красота...Свежо и пролетно колоритно предложение, Кате,
    с чудесна плодова комбинация и неустоимо апетитно представяне.
    Благодаря, поздрави за теб и щастлива пролет!

    ОтговорИзтриване