събота, 4 март 2017 г.

Манго суши


Много ме впечатли това суши, толкова слънчево, атрактивно и различно. И естествено го приготвих и аз:). Има различни начини на оформяне, различни плънки и т.н. Аз направих любимото ни суши с авокадо, сьомга и филаделфия.


Продукти:
250 гр ориз за суши
1 бр Манго
Филаделфия
пушена сьомга
Авокадо
Лист нори



Приготвяне:
Оризът се измива добре, отцежда се и се сварява според указанията на опаковката.
Свареният ориз се отстранява от котлона и се оставя в тенджерата с капак да престои 10 минути.
Овкусява се по следният начин:
Смесват се: 2 с.л. оризов оцет Кикоман с 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол.
Напръсква се тази смес върху ориза и се разбърква с дървена лъжица.



Сушито се навива по показаният начин, но все пак: Върху рогозка се поставя стреч фолио, нанася се пласт ориз, намазва се с Филадалфия, поставя се парче от лист нори, но да не покрива целия ориз, подреждат се лентички от авокадото и сьомгата и се навива стегнато руло(фолиото е само за улесняване на навиването, внимава се да не се завие в рулото:). Мангото се нарязва на тънки филийки и се подреждат една до друга със застъпване. Рулото се търкулва върху тях и така се получава тази манго декорация. Рулото се нарязва и се поднася със соев сос, уасаби и т.н.




Други видове суши има тук: http://mycandykitchen.blogspot.co.at






4 коментара:

  1. Още един разкош ... впечатляваща серия нови предложения, Кате,
    чудесни рецепти с прекрасно изпълнение и апетитно, красиво представяне!
    Много комплименти за теб, вдъхновяващи и усмихнати пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    впечатляващо суши, красиво и нестандартно.Ще го изпробвам и аз с манго, жалко,че никой у дома не е любител на норито.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Машинааа, дърпам едно цяло рула, че в наща къща много обичамее!

    ОтговорИзтриване
  4. Изключително интересно предложение и перфектно изпълнение! Поздравления!

    ОтговорИзтриване