Страници

Торта с Маскарпоне и френски макарони


Честит 8 март, мили дами! Бъдете ценени, обичани, вдъхновени и много щастливи!
Този ден е в чест на извоюваната независимост и разноправие на жената. Преди години в България се отбелязваше основно като ден на майката, но зад него стоят още много поводи за празнуване. За мен винаги ще бъде денят на мама, но и винаги ще се радвам да го празнувам поради причините, в чиято чест е създаден. От сърце желая на всички жени винаги да имат повод да го празнуват, 8 март е специална дата, за това честит празник, момичета, жени и майки!!!

Изборът ми на торта не е случаен, едновременно: небрежна, чаровна, елегантна, изкусителна, сладка, непринудена и същевременно впечатляваща, нещо като олицетворение на жената.

Торта с Маскарпоне и френски макарони



Тортата е с класически блатове, крем Маскарпоне, декорирана с ягодови френски макарони, филирани бадеми, златен сладкарски брокат.
Всички блатове за торта или руло са подходящи, може да се направи и с готови. Може да се изпекат 2 големи блата и от тях да се изрязват малки кръгове. Тортата ми е малка - около 15 см. Тези блатове са по тази рецепта, но не са оцветени. Общото количество Маскарпоне за тази торта бе 500 гр. + 2 с.л. пудра захар. Френските макарони може да се направят на предишният ден, или пък да се купят готови. Френски макарони могат да се направят по тази рецепта.



Трюфели с Маскарпоне и марципан

Направени от изрезките от блатовете+ бисквити, с Маскарпоне и краве масло. Сместа се прави удобна за моделиране. От нея се оформят топчета, които се "обличат" в марципан, предварително омесен с пудра захар. Декорират се с рози и цветя от фондан(захарно тесто), сладкарски диаманти, захарни диаманти, златни частици( сладкарски).



3 коментара:

  1. Разкошна е, Кате! Толкова, толкова нежна!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник, Кате! Страхотна торта и макарони!

    ОтговорИзтриване
  3. Лесно е...когато ти ги приготвиш! И толкова красиви и изящни, особено макароните и бонбоните :)

    ОтговорИзтриване