четвъртък, 16 март 2017 г.

Италианска кухня: Панирани цветове от тиквички с моцарела и аншоа


Рецептата е от италианската кухня. Това са пълнени цветове от тиквички с моцарела и аншоа, след което се панират, в смес по желание. Моята панировка е темпура, по тази рецепта.
Още варианти за пълнени цветове: Панирани цветове от тиквички със сирене, Панирани цветове с аншоа.
Други рецепти от италианската кухня: тук.




Продукти:
Цветове от тиквички
топка Моцарела
аншоа от консерва, според бр.на цветовете

царевично нишесте

Темпура:
250 мл студена вода
1 жълтък
150 гр брашно

зехтин, за пържене


Приготвяне:

Всички продукти за темпура се разбъркват с тел.


От цветовете се отстраняват тичинките и се във всеки цвят се поставя резен моцарела+ аншоа. Венчелистчетата се събират и в горният край се завиват.


Зехтина се загрява на 180 градуса.
Може да се провери по следният начин:
Капнете от сместа за паниране в зехтина.
-ако сместа потъне до дъното - трябва още да загрява
-ако сместа стигне до средата и изплува нагоре - значи зехтина е идеален за пържене
-ако сместа остане само отгоре, значи е прекалено загрято


Пълнените цветове се потапят първо в брашното, след това в темпура и се пускат в горещият зехтин. Пържат се до златисто. Изваждат се върху хартия, за да се отцедят. Поднасят се топли.

4 коментара:

  1. Ех, Кате,
    чудесни и много вкусни тиквени цветове.Едва сега засяваме тиквичките.Дано тази година има много цвят, страхотни ястия се получават.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Голяма красота! Аз не съм се осмелявала да пълня и панирам цветове от тиквички, а в България не се и намират лесно на пазара! Но ако някой (напр. майка ми)направи, не отказвам консумация :)! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ах че са прекрасни..и много любими. За жалост тук все още не се намират на пазара, а на двора нещо не ми се получават. Но твоите ми напълниха очите!

    ОтговорИзтриване